Lomvie-bestanden i Grønland får alligevel ikke fred.

En ny fuglebekendtgørelse på Grønland bliver trukket tilbage i dag – fire dage efter at den trådte i kraft. Det er afsnittet om beskyttelse af lomvier, der er årsag til balladen. Det skriver Sermitsiaq/AG 4. januar 2017.

Den længe ventede fuglebekendtgørelse, der begrænser jagten på den truede bestand af lomvier i Grønland, trådte i kraft fra nytår. Bekendtgørelsen betyder, at jagten på lomvier blev indstillet fra årsskiftet.

Tidligere formand for Landsstyret, Hans Enoksen.

Men nu kræver medlem af Naalakkersuisut for fiskeri og jagt, Hans Enoksen fra Partii Naleraq, at hele bekendtgørelsen bliver trukket tilbage og jagten på lomvier bliver genoptaget den 6. januar.

Procedurefejl
Det er bestemt ikke med stolthed, at Hans Enoksen foreslår annullering af fuglebekendtgørelsen, der er lavet især for at beskytte lomvier, som biologer vurderer er udryddelsestruede.

Men fisker- og fangerforeningen KNAPK gjorde forleden Hans Enoksen opmærksom på, at der er sket en procedurefejl. KNAPK er Grønlands svar på Landbrug og Fødevarer med et kraftigt islæt af Bæredygtigt Landbrugs metoder.

– Vi kan først lave en ny bekendtgørelse, der træder i kraft, når den nuværende lomviejagt slutter i slutningen februar. Indtil da virker den gamle. Det er en dum fejl, og jeg tager det fulde ansvar som politisk ansvarlig på området, siger Hans Enoksen.

Visited 2 times, 1 visit(s) today

Comments are closed.