Efterhånden som flere og flere mennesker forsøger at indføre en mere bæredygtig livsstil, stiger antallet af mennesker, der begrænser deres kødforbrug eller afholder sig helt fra animalske produkter, støt. Vegetarisme og veganisme har udviklet sig til en global forbrugertendens.

Det skriver Felix Richter, den 30. juli 2019, hos statista.com.

Felix Richter

I henhold til tal offentliggjort i Euromonitors seneste Global Consumer Trends-rapport er denne tendens ikke begrænset til rige lande som USA. I mange udviklingsregioner, hvor kødforbrug ellers ofte ses som et tegn på velstand, bliver vegetarisme også mere og mere populært, især blandt den unge, by-, middel- og højindkomst befolkning.

Ovenstående diagram rangerer de lande, der har den største stigning i den vegetariske befolkning mellem 2016 og 2017. Nigeria, Pakistan og Indonesien er overraskende nok helt i front.

Den voksende middelklasse i verdens mest folkerige nation, Kina, presser kødforbruget i vejret. Kina importerer i dag enorme mængder kød fra hele verden, og forbruget af bl.a. svinekød beskrives ofte som en redningsplanke for den skrantende danske svineindustri.

Også i Danmark vokser antallet af vegetarer, veganere og flexitarer. Det påviste Coop i en interviewundersøgelse fra august sidste år. Halvdelen af danskerne ønskede mindre kød på menuen, og andelen af danskere, som skærer ned på kødet, stiger fortsat. Det sker særligt blandt de unge i aldersgruppen 15-34 år, hvor hver tredje minimum en dag om ugen udelader kødet.

Hvem spiser kødet

Dansk annonce for oksekød.

I oktober 2018 blev det påvist i en større undersøgelse, at enorme reduktioner i kødforbruget er essentielt for at undgå en klimarelateret katastrofe og for at afværge en global fedmeepidemi. Forskerne bag undersøgelsen advarede om, at hvis kødforbruget ikke falder med 90 procent, kan det resultere i uholdbare niveauer af global opvarmning, skovrydning og vandmangel.

Det skriver Niall McCarthy, den 4. februar 2019, hos statista.com.

I lyset af resultaterne i rapporten er det af interesse at undersøge, hvilke lande det spiser mest kød hvert år?

Ifølge data fra FNs fødevare- og landbrugsorganisation (FAO) rapporteret fra webstedet Our World in Data udgør Australien toppen i ​​den globale kødspisende liga med 116 kilo kød konsumeret pr. indbygger hvert år. De Forenede Stater ligger ikke langt bagefter med 115 kilo konsumeret årligt.

I Danmark spiser hver indbygger ca. 52 kilo kød om året, ifølge DR.

Visited 48 times, 12 visit(s) today

Kommentarer

  1. Pingback: Kødindustrien er eksponeret for globale chok i fremtiden | Gylle.dk

  2. Pingback: Kræver vegetarisk/vegansk mad i offentlige institutioner – send støttebidrag! | Gylle.dk

Skriv en kommentar