For at bremse tabet af biodiversitet og genoprette tabt natur kræver det, at rapportering af naturpåvirkninger gøres obligatorisk, siger Torben Möger Pedersen, administrerende direktør i PensionDanmark. Pressefoto.

Påvirkning af natur og biodiversitet skal være omfattet af rapporteringskrav, lyder det i opråb til statsledere, som PensionDanmark har underskrevet sammen med mere end 330 internationale virksomheder.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra PensionDanmark 26.10.2022.

Derfor opfordrer PensionDanmark sammen med mere end 330 internationale virksomheder nu verdens statsledere til at fastsætte obligatoriske rapporteringskrav for naturpåvirkning i forbindelse med FN’s biodiversitetskonference, COP15, som afvikles til december i Montreal.

I COP15 Business Statement, som PensionDanmark har underskrevet, efterlyses “obligatoriske krav for store, transnationale virksomheder og finansielle institutioner om at opgøre og offentliggøre deres indvirkning og afhængigheder i forhold til biodiversitet inden 2030”.

Her kan du læse den fremsynede strategi for bevarelse af biodiversiteten.

”Der er et presserende behov for at genoprette og vende tabet af biodiversitet. Derfor støtter vi erklæringen, samtidig med at vi forpligter os til selv at yde et positivt bidrag til naturen inden 2030. Biodiversitet har høj prioritet, og det er højt på dagsordenen, sammen med klima og kønsdiversitet, når vi udøver aktivt ejerskab i de selskaber, vi investerer i,” siger Torben Möger Pedersen, administrerende direktør i PensionDanmark.

Maria Reumert Gjerding, DN.

Ifølge Danmarks største grønne forening, Danmarks Naturfredningsforening, er det vigtigt, at erhvervslivet tager et større ansvar i forhold til biodiversiteten. Her er et rapporteringskrav for naturpåvirkning et vigtigt første skridt, men bør følges op af mere håndfaste mål om at nedbringe de negative påvirkninger af natur og biodiversitet:

”Det er ekstremt vigtigt, at der kommer fokus på biodiversitet, så vi kan begynde at udvikle naturen frem for at afvikle den. Derfor er det glædeligt med en erklæring, der kommer med så bred opbakning på tværs af det internationale erhvervsliv, og vi er glade for, at PensionDanmark er med som en dansk stemme i koret. Vi håber, at det kan blive et vigtigt første skridt til at passe bedre på den globale biodiversitet,” siger foreningens præsident, Maria Reumert Gjerding.

PensionDanmark offentliggjorde tidligere på året en biodiversitetsstrategi for byområder og nybyggeri, som kan læses her.

PensionDanmarks domicil på Langelinje i København. Pressefoto

Bannerfoto: Ursula Bach/PensionDanmark.

One Comment

  1. Jan Stampe Nielsen

    Lyder godt, men måske den sædvanlige teori, skrevet af og for teoretikere som har læst sig til det hele.

Skriv en kommentar