Henrik_Studsgaard
Departementschef Henrik Studsgaard afviser enhver kritik – af alt! Han er uddannet jurist, men mener alligevel at kunne garantere for “fagligheden” i den stærkt kritiserede landbrugspakke.

I et opsigtsvækkende interview i Magisterbladet 4. marts 2016 beskrives det, hvordan anonyme embedsmænd har kritiseret tilblivelsen af den omstridte landbrugspakke, som endte med at koste Eva Kjer Hansen (V) jobbet som miljø- og fødevareminister. Alligevel afviser departementschef Henrik Studsgaard kritikken og forklarer, at han kan stå inde for fagligheden. Der er simpelthen ikke noget at komme efter…

Her er en lille smagsprøve på Studsgaards benægtelser:

Magisterbladet: Har du levet fuldt op til den sandhedspligt, du er underlagt?
“Ja. Åbenhed, faglighed og ikke mindst diskussion af fagligt indhold er væsentlige forudsætninger for en høj kvalitet i opgaveløsningen i Miljø- og Fødevareministeriet. Det har jeg – og det har ministeriet – levet op til.”

Magisterbladet: Kan du forstå dem, der nu siger, at en sag som denne her er med til at undergrave tilliden til det politiske system?
“Nej, det kan jeg ikke. Fødevare- og landbrugspakken hviler på en faglig rådgivning, som vi kan stå inde for.”

Studsgaard
Denne mail fra Henrik Studsgaard til BL-formanden dokumenterer den hemmelige aftale.

I virkeligheden spillede departementschef Henrik Studsgaard den helt afgørende rolle for Kjer Hansens uskønne afgang fra dansk politik. Det var Studsgaard, der var arkitekten bag de hemmelige studehandler med protestlandmændene, som BT afslørede 8. februar 2016. Avisen startede den lavine, der til sidst kostede ministeren jobbet.

Fuglede_portræt
Gårdejer og slotsherre Flemming Fuglede Jørgensen fik departementschefen i gyngen.

Overraskende er det, hvis Studsgaard kan fortsætte i sin topstilling, til trods for at han reelt blev snydt af formanden for Bæredygtigt Landbrug. På vegne af ministeren lod han BL-formanden Flemming Fuglede godkende et forskerkommissorium, overtale ministeren til at udsende et såkaldt “hyrdebrev” til kommunerne med besked på at få renset op i vandløbene samt optræde i en fælles video med BL-landmænd, uden at få noget til gengæld.

Imidlertid overholdt BL-landmændene ikke deres del af aftalen, der gik ud på at stoppe en retssag mod staten. De lod den bare gå på pause, så den fortsat kunne bruges til at afpresse den naive departementschef nye ydelser.

Visited 1 times, 1 visit(s) today