Pressemeddelelse fra Foreningen Bevar Jordforbindelsen:

Fredag den 7. februar kommer Operation Klimahandling forbi Transport- og Boligministeriet. Der vil være taler, og vi vil overrække nedenstående/vedlagte brev om at indføre et moratorium for udvidelser af danske lufthavne til transportministeren kl 12.00.

Flyvning er den mest klimaskadende transportform. Alligevel er flytrafik begunstiget med momsfritagelse, ingen afgifter på flybrændstof og tildeling af gratis CO2-kvoter. Og i modsætning til landene omkring os, har Danmark ingen passagerafgift.

Klimaeffekten af luftfart er betydelig større end selve effekten fra CO2, fordi udledningen sker i stor højde. Også af den grund er det tvingende nødvendigt at stoppe væksten i lufttransport. Meget håb lægges i udvikling af electrofuel til fly. Men energi til fremstilling af denne avancerede type brændstof er begrænset, og der bliver rift om den i mange sektorer. Biobrændstof er uacceptabelt som energikilde, fordi produktionen har uoverskuelige konsekvenser for biodiversitet og madproduktion.

Mellem 80 og 90 procent af verdens befolkning har aldrig sat deres ben i en flyvemaskine. Klimaforandringerne viser sig tydeligere og tydeligere år for år. Det er helt urealistisk at forestille sig, at danskerne kan vedblive med at flyve lige så meget, som vi gør i dag, hvis vi skal stoppe den globale temperaturstigning ved 1,5 grader. Hvad enten vi vil det eller ej, kommer vi til at flyve mindre i fremtiden, og der vil ikke være behov for den samme lufthavnskapacitet, siger Jacob Sørensen fra Bevar Jordforbindelsen.

Derfor anbefaler vi et moratorium for udvidelser af lufthavne i Danmark.

Operationen

Deltagerne mødes kl 11.30 i Rigsdagsgåden foran indgangen til Christiansborg og går i en lange række med bannere til Transport- og Boligministeriet, som ligger på Frederiksholm Kanal 27. Operationen slutter kl 13.00.

Læs mere om programmet på Operation Klimahandlings Facebookside.

Kontakt

Jacob Sørensen

Bevar Jordforbindelsen

E: jacob@gusto.dk

T: 6199 1865

Visited 5 times, 3 visit(s) today

Skriv en kommentar