Tilmeldingen til Økodag er nu åben. Skynd dig ind på økodag.dk og book billet til din yndlingsgård, hvis du vil være med til at fejre dyrevelfærden. Pressefoto: Økologisk Landsforening

Alle økologiske køer skal på græs i sommerhalvåret, og det fejrer vi på Økodag søndag den 16. april, når 47 gårde åbner gårdspladsen for danskerne og stalddøren for køerne. Book din billet nu.

Det er 19. gang, Økologisk Landsforening sender dyrene på græs til Økodag. Det gør vi for at fejre dyrevelfærden og for at gøre opmærksom på, at køer skal på græs i stedet for at stå i stalden hele året.

Det skriver Økologisk Landsforening i en pressemeddelelse den 28.2. 2023.

Økodag er et hit for børnefamilier, der får mulighed for at se landbrugets husdyr i mere naturlige omgivelser. Pressefoto: Økologisk Landsforening 2015
Louise Køster, ØL

”Det er et fast holdepunkt for os økologer, at køer skal på græs i sommerhalvåret. På Økodag får hele Danmark at se, hvordan køerne nyder at komme ud på græsset. Det er et tilløbsstykke. Derudover håber vi, at økokøernes glæde kan inspirere vores ikke-økologiske kolleger til også at lukke deres køer ud af stalden. Det er bare god dyrevelfærd. Og så har det en masse afledte effekter på biodiversiteten, naturen og drikkevandet. Vi glæder os til Økodag,” siger Louise Køster, der er forperson hos Økologisk Landsforening.

De 47 Økodagsgårde er fordelt ud over hele landet, og der er udbudt samlet godt 150.000 billetter til Økodag. Det er de enkelte gårde selv, der vurderer, hvor mange gæster de har plads til, og hvor mange billetter de dermed vil udbyde.

Sidste år var første år med billetbooking, og der blev billetterne til nogle gårde hurtigt ”udsolgt”, så skynd dig at gå ind på kortet, find den gård, du vil besøge og book din billet med det samme.

Igen i år er det gratis at deltage i Økodag.

Gå til økodag.dk og tjek Danmarks-kortet for at finde den gård, du vil ud på.

Om Økodag

Som dansker er du en del af verdens økologination nummer ét. Vi er det land i verden, der køber flest økologiske fødevarer. Så når de økologiske landmænd over hele landet hvert år inviterer til Økodag, plejer det at være et stort tilløbsstykke med mere end 150.000 deltagere.

  • Økodag® er et registreret varemærke, hvilket betyder, at man altid skal nævne Økologisk Landsforening i sammenhæng med Økodag.
  • Økodag har eksisteret siden 2005.
  • Økodag arrangeres af Økologisk Landsforening i samarbejde med de økologiske landmænd og de økologiske mejerier Arla, Thise, Naturmælk, Øllingegaard, Them og Gläserne Meierei. Økodag har fået midler fra Mælkeafgiftsfonden og Fonden for Økologisk Landbrug.

Bannerbillede: Økodag 2015. Foto: Økologisk Landsforening

Visited 1 times, 1 visit(s) today

One Comment

  1. Jan Stampe Nielsen

    Salvation – Salvation. Måske er det snarere det “varetægtsfængslede” køer, som bør have besøg.

Skriv en kommentar