Bogen kan købes hos boghandleren eller bestilles direkte fra Gads Forlag, hvor man også kan prøvelæse nogle sider. Udsalgsprisen er kr. 249,95. Ønsker du et signeret eksemplar, så betal via mobilpay til 26215326

Fremtidens landbrug skal levere mere end billigt flæsk

FØDEVARER SKAL IKKE længere produceres for enhver pris. Produktionen skal bidrage til at løse klimakrisen, ikke forværre den, vende naturens nedtur til optur og forsyne os med fødevarer uden at frembringe livstruende virus. Sundhed, klima og biodiversitet står øverst på dagsordenen for fremtidens agroindustri.

Den helt store disruption af den traditionelle agroindustri kommer i løbet af det næste tiår. Vi står overfor den dybeste, hurtigste og mest konsekvensskabende forandring af fødevare- og landbrugsproduktion, siden de første planter og dyr blev domesticeret for 10.000 år siden.

TIL TRODS FOR at vi kan købe stort set alle fødevarer til billigere priser fra udlandet, fortsætter vi med at højglanspolere myten om Danmark som et landbrugsland. Erhvervet selv går til yderligheder, som når Tulip i Randers sender sine svin til Tyskland for at få dem opskåret af østarbejdere på sulteløn, for derefter at reimportere de samme svin, nu forklædt som Tulip Danish Bacon.

Vi holder stadig fast ved masseproduktionen af billigt flæsk og mælk i stedet for at bevæge os opad i værdikæden, som et højtudviklet land burde være i stand til. Ikke mindst økonomien taler for at ophøre med en 120 år gammel tradition for at eksportere bacon og smør til lave udsalgspriser.

AT DET BLEV netop coronavirus, der lagde en hel verden ned, betragter virologerne som en tilfældighed. Den næste pandemi er allerede under opsejling, og det bliver en influenza A virus. Med al sandsynlighed vil den spredes fra svinefabrikkerne, og ingen kan forudsige, hvor dødelig den kan blive. Sidst den ramte verden kostede den 500.000 døde.

Prisen for billigt flæsk kan blive skæbnesvanger høj, hvis vi tøver for længe. Velkommen til fremtidens bedste landmænd.

Hør forfatteren fortælle om sin nye bog.

Bannerbillede: Åbent landbrug 2015

One Comment

  1. Catharina Holm

    Meget spændende og brandaktuelt!

Skriv en kommentar