Nørgaard_Lindhadr
For den daværende fødevareminister Mette Gjerskov (S) betyder ombudmandens afgørelse en voldsom kritik af hendes politiske evner. På billede ses Gjerskov sammen med nogle af svinebranchens topfolk og en kinesisk embedsmand.

Efter to års grundige undersøgelser – og trods en række forsøg på benspænd fra Sundhedsstyrelsen og Fødevareministeriet – har ombudsmand Jørgen Steen Sørensen fremlagt sin afgørelse i dag kl. 0900. Han afviser alle forsøg på at blokere for aktindsigt i de hidtil hemmeligholdte lister over smittefarlige fabrikker og pålægger Fødevareministeriet at genoptage sagen og behandle aktindsigtsbegæringen korrekt og efter den rigtige lovgivning.

Med mindre fødevareminister Dan Jørgensen (S) finder på nye krumspring, betyder Ombudsmandens krystalklare afgørelse, at vi senest om 10 dage vil kunne offentliggøre de hidtil hemmeligholdte lister, som kun ministeriet, Sundhedstyrelsen og den private lobbyistorganisation Landbrug & Fødevarer har haft adgang til siden 2012, hvor den daværende fødevareminister Mette Gjerskov dekreterede total mørklægning af adresserne.

Læs afgørelsen her.

Comments are closed.