saga
Hærskarer af droner skal styre agroproduktionen i fremtiden, mener SAGA – der lever af at sælge droner. Hvordan den vilde fauna, f.eks. sanglærker og rovfugle, vil reagere, er der tilsyneladende ingen viden om.

Droner vil kunne hjælpe agroproducenterne med at kortlægge ukrudt i deres produktionarealer og forbedre høstudbyttet. Dette er løftet fra et forskningsprojekt kaldet SAGA (Swarm Robotics til landbruget), der er udvalgt til finansiering af ECHORD ++. SAGA vil blive præsenteret på udstillingen Maker Fair, der afholdes i Rom 14. – 16. oktober. Det fremgår af en pressemeddelelse fra Echord, 12. oktober 2016.

Projektet vil kunne levere en sværm af droner, der er programmeret til at overvåge en mark og præcist kortlægge tilstedeværelsen af ukrudt mellem afgrøder gennem “on-board machine vision”. Derudover vil dronerne kunne tilkalde hinanden i ukrudtsangrebne områder, så de kun inspicerer disse områder præcist. Dette svarer til sværme af bier, der finder de mest givende blomstpletter. På denne måde kan planlægningen af ukrudtskontrol begrænses til højt prioriterede områder og dermed skabe besparelser og samtidig øge produktiviteten.

sagavito
Den iralienske specialist i sværm-teknologi, dr. Viti Trianni.

“Anvendelsen af sværmrobotteknologi til præcisionslandbrug repræsenterer et paradigmeskift med en enorm potentiel indvirkning”, siger Dr. Vito Trianni, der er SAGA projektkoordinator og forsker ved Institut for kognitiv videnskab og teknologi hos det italienske National Research Council (ISTC-CNR).

“Da prisen på robotteknologi hardware er faldende, mens miniaturisering og kunnen hos robotter er stigende, vil vi snart være i stand til at tilbyde automatiserede løsninger på enkelte anlæg. Dette skal ledsages af evnen til at arbejde i store grupper, således at store områder kan effektivt dækkes. Sværm-robotteknologi tilbyder løsninger på sådan et problem”, siger Dr. Trianni.

Om SAGA

SAGA er et forskningssamarbejde, der involverer Institut for Kognitiv Videnskab og Teknologi (ISTC-CNR) hos det nationale forskningsråd i Italien (CNR), som tilbyder ekspertise i sværm robotteknik software og fungerer som koordinator for SAGA aktiviteter; Wageningen University & Research (WUR), som leverer ekspertise i landbrugs- robotteknologi og præcisionslandbrug; og Avular B.V., et firma med speciale i drone-løsninger til industrien og landbruget.

skaermbillede-2016-10-15-10-31-09
Hollandsk politi træner rovfugle til at bekæmpe droner – hvad vil der ske ude i den vilde natur? Se hele video her.

Comments are closed.