Mink i bur. Billede fra Åbent Landbrug den 16. september 2018. Foto: Dyrenes Beskyttelse

På det sociale medie facebook skriver Axel Aabye den 14. december:

”I forbindelse med min værnepligt har mit hold og jeg været med til at aflive mink. Vi har derfor skrevet et åbent brev til fødevareministeren indeholdende vores oplevelser og tanker om minkpelsindustrien.

Brevet er underskrevet af 23 ud af 24 af de, der på vores hold har været med på indsatsen.”

Læs det åbne brev her:

Bannerfoto fra 6. november 2020 viser en gruppe unge brandfolk fra Beredskabsstyrelsen i det Danske Redningsberedskab. Foto: Axel Aabye/facebook

Kommentarer

 1. Holger Øster Mortensen

  Stærkt brev. Naturligvis er hold af mink i små bure afskyelig. Sådan har det været altid. Lad aldrig minkavl opstå i DK

 2. Kim Houmøller

  Fint indlæg.

 3. Pop Kleberg

  Las os håbe, at det vil hjælpe med at åbne øjnene for tilstanden i de danske konventionelle dyrestalde.
  Det er jo ikke et hak bedre. Men det er lykkedes L&F at fortrylle danskerne, så de tror alt er som i de gamle Morten Korch film. Idyl og glade dyr.

 4. Steen Ole Rasmussen

  Den slags førstehåndsbeskrivelser ville aldrig blive bragt i de store envejs massemedier, der via statsstøtte, også kaldet demokratistøtte, lever af at have tungen helt oppe i de store økonomiske aktører.

  Nordjyskes ekstremt tendentiøse dækning af udviklingen i minkindustrien er afsløret her på stedet.

  DR2-Deadline lod Nordjyske promovere den ensidigt erhvervsvenlige linje midt okt. Redaktionen på DR2 er gjort opmærksom på, hvor uheldigt det er, at en public serviceinstitution går ukritisk med i de kommercielle mediers plejen af økonomiske særinteresser.

  Seneste tal, som jeg har set, om antal smittede i pelserierne er 338. Alle de demokratistøttede medier taler om farmernes rettigheder, men intet medie har bare tilnærmeligt været inde på, at de mange underbetalte østarbejdere, som har været udsat for livstruende smitte på pelserierne, skulle have arbejdsskadeserstatning, sådan som fx sygeplejesker på de danske sygehuse får, hvis de smittes på arbejde med covid-19. Det stinker af bias på de demokratistøttede mediers side lige som DR ikke er et hak bedre heller.

  Det siger rigtigt meget om de danske medier, at det eneste sted, hvor man ser forpligtende kritik af, hvad der foregår i dansk landbrug og i minkindustrien i særdeleshed, er her i et nichemedie med det noget sarkastiske navn, Gylle.dk

  Der er så uendeligt langt mellem de virkelige udfordringer, som den frie verden står over for, og det billede, som de professionelle mediemedarbejdere i mainstreamen af envejsmassekommunikation lever af at fremstille for dem, der betaler. Det er os, der betaler over skatteregningen, men det er ganske få, der bestemmer, hvad medierne fylder os med.

  Det er på tide, at vi begynder at stemme med fødderne. Sig jeres abonnementer op, og skriv til redaktionerne på dr og tv2. Kritiser dem direkte. Mine erfaringer fortæller mig, at de faktisk bliver ramt, især når man har fat i den lange ende.

 5. Godt skrevet Steen Ole.

 6. Erik Mortensen

  Fornemt brev. Forhåbentlig kan det være medvirkende til at man ikke får forgyldt en i forvejen døende (heldigvis) branche – og at man kan fokusere lidt mere på materien end på “demokratiets fallit via lovbrud”.

Skriv en kommentar