Bilbao i det nordlige Spanien nåede op på 25,1°C, et 10 graders spring fra månedens sædvanlige gennemsnit. Foto: Corey Serravite/Unsplash

Otte lande i Europa registrerede alle tiders højeste temperaturrekord for januar på nytårsdag i år. Følgende data stammer fra visualiseringen af meteorolog Scott Duncan og rapporter fra BBC.

Det skriver Anna Fleck, den 4. januar 2023, for statista.com.

Tusindvis af lokale målestationer på tværs af kontinentet oplevede toptemperaturer den 1. januar. Disse omfattede steder i Polen, Danmark, Holland, Hviderusland, Tjekkiet, Spanien, Litauen og Letland. Toprekorder stiger normalt med et par tiendedele af en celsius. Warszawa oplevede imidlertid i år en stigning på fire grader sammenlignet med månedens tidligere rekord og nåede op på 18,9°C.

BBC rapporterer, at der blev registreret endnu mere ekstreme temperaturer i Bilbao i det nordlige Spanien, som søndag nåede op på 25,1°C, et 10 graders spring fra månedens sædvanlige gennemsnit. I mellemtiden nåede Liechtensteins hovedstad Vaduz 20°C, og byen Javornik i Tjekkiet nåede 19,6°C.

Bannerbillede: Daniel KrithinasUnsplash

Skriv en kommentar