Verdens Skove har igen været på klimatopmødet og presset på for at give skovene en større rolle i klimakrisen. Du har måske hørt deres ekspert Gry Bossen i medierne, hvor hun har udtalt sig om bl.a. løftet om at stoppe afskovning, som over 100 lande kom med i begyndelsen af COP’en. Det skriver Verdens Skove i en pressemeddelelse 15. november 2021

Samtidig nærmede kommunalvalget sig. Den 16. november skulle vi til stemmeurnerne og din stemme kan have været med til at afgøre, hvor grøn din kommune skal være i fremtiden. Verdens Skove har sammen med en række andre danske NGO’er lavet klimakoalitionen for at trække valget i en grønnere retning og du kan have været med. Du kan have påvirket din kommunalpolitiker ved at prikke til vedkommende og bede dem kæmpe for en grønnere kommune.

Verdens Skove er taknemlige for, at flere støtter, både medlemmer og virksomheder. Det betyder, at vi kan udvide vores arbejde rundt om i verden – se hvordan vi beskytter elefanter.

Du kan hjælpe os i kampen for skoven ved at vælge lækre julegaver fra Verdens Skove. Så her er årets skovjulegaver, som du både kan glæde andre med, og som hjælper skovene.

Årets børneplakat

Børneplakaten forestiller i år det afrikanske hulepindsvin (Hystrix cristata) og er illustreret af tegner og forfatter Emil Landgreen.

Hulepindsvinet hører til gnaverfamilien og har største dele af kroppen dækket af sort/hvide pigge og lange børster. Piggene kan blive op til 50 cm lange og kan som forsvarsmekanisme gennemspidde en modstander og efterlade et dødeligt sår. Føler de sig truet rasler de med piggene som advarsel og rejser dem for at se større ud, og det er en effektiv måde at holde fjender på afstand.

Navnet ’hulepindsvin’ er opstået af deres foretrukne bosteder, nemlig huler, hvor de tilbringer størstedelen af dagtimerne. De bevæger sig ud om natten, og de områder, de vælger deres huler i, varierer fra tæt skov til ørkensletter. Hulepindsvinet på illustrationen her bor dybt inde i den afrikanske regnskov, hvor det lever af rødder, frugter og bær. Andre livretter er rodfrugter, majs og jordnødder, som dyrkes i landbrugsområder, og i mange egne betragtes hulepindsvinet som et skadedyr, da de forgriber sig på afgrøderne. Man forsøger derfor at regulere bestanden, men trods denne indsats er arten ikke truet. Det samme gør sig nemlig ikke gældende for hulepindsvinets naturlige fjender, de store kattedyr, som er presset i disse habitater – og hulepindsvinet har som konsekvens gode overlevelsesmuligheder.

Køb den her

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Skriv en kommentar