Sådan ser den grønne præsident sig selv ifølge pressefotoet fra foreningen

“Jeg er dybt taknemmelig for det springbræt, som Danmarks Naturfredningsforening har været for min personlige karriere og sender mine allerkærlige grønne hilsner til de 130.000 dedikerede ildsjæle i foreningen, der har båret mig og mit hold frem til denne position”

Så bevægende udtrykker Danmarks Naturfredningsforenings præsident Maria Reumert Gjerding sig i en pressemeddelelse, der annoncerer hendes karriereskift, der sker allerede den 1. maj i år. Reumert Gjerding skal være spidskandidat for Socialdemokraterne i København ved det kommende folketingsvalg, hvor partiet vil forsøge at overtale nogle af hovedstadens mange unge vælgere til at forlade Enhedslisten og vende sig mod S.

Sådan ser den grønne treenighed ud, som har styret Danmarks Naturfredningsforening siden maj 2018. Fra venstre: Rune Engelbreth Larsen, i midten: Maria Reumert Gjerding, og ude til højre pressechef Emil Nielsen. Fotos: Wikipedia, DN

Farvel til den grønne trojka

Udover præsidenten ophører også foreningens pressechef Emil Nielsen, tidligere Enhedslisten, og Århus-idehistoriker, forfatter, amatørfotograf, anarkist og satanist m.m. Rune Engelbreth Larsen med at yde indflydelse internt i foreningen. Emil Nielsen følger med som ”kommunikationsansvarlig” for Reumert Gjerdings nye karriere. Det gør Rune Engelbreth Larsen også.

”Jeg beundrer Rune Engelbreth Larsen helt utroligt meget og er enormt dybt taknemmelig for, at han vil fortsætte sin uvurderlige rolle som min skjulte ”grønne” mentor. Han følger med ind på Christiansborg, når jeg er blevet valgt. Om han også har skiftet til partiet? Det ved jeg sørme ikke”, siger Reumert Gjerding med sit charmerende smil. Præsidenten ønsker ikke at uddybe hovedbestyrelsens begrundelser for at dumpe Engelbreth Larsen i april 2021 efter flere års optræden som HB-medlem.

Der er tale om et længe planlagt karrierehop for Reumert Gjerding, men et tilbud om at opstille i en af Socialdemokraternes mest sikre valgkredse har fremskyndet beslutningen, da der skal være valg til folketinget senest i juni 2023.

Maria Reumert Gjerding har offentligt erklæret sig som den helt store beundrer af Århus-idehistorikeren, forfatter, amatørfotograf, anarkist og satanist m.m. Rune Engelbreth Larsen, der regnes for at være den grønne bagmand bag de i vide kredse forhadte naturnationalparker. Denne “kærlighedserklæring” offentliggjorde Reumert Gjerding så sent som 18. marts 2022, da hendes karriereskifte var faldet på plads

”Jeg tør godt røbe nu, at jeg har været partimedlem hos Socialdemokraterne siden juni 2020, da jeg og min gode veninde Lea Wermelin besluttede at fokusere regeringens samlede naturindsats på de der naturnationalparker, som indtil da kun var en fiks ide i Rune Engelbreth Larsens hjerne. Nu vil Socialdemokraterne gerne have mig tilbage i Folketinget og vel også med på ministerholdet i en kommende regering, fordi de regner med, at jeg kan levere nogle grønne stemmer fra min præsidentperiode, og det er jeg dybt taknemmelig for. Lige siden jeg var en lille pige, der tegnede dødningehoveder på mælkekartoner nede i Irma for at protestere mod fældningen af regnskove alle mulige steder og for at redde stæren, har jeg drømt om den magt, der følger med egen ministerbil,” indrømmer Reumert Gjerding.

“Selv om jeg ikke ved meget om blomster, bier og fugle, så har jeg det grønne hjerte på rette sted, men nu vil jeg altså vanvittigt gerne tilbage i politik”

Maria Reumert Gjerding har ikke noget personligt kendskab til natur og biodiversitet. Hun er uddannet cand.scient. i miljøplanlægning og internationale udviklingsstudier fra RUC, hvor hun engagerede sig i studietiden i Enhedslisten og arbejdede fra 2008 til 2015 som miljøpolitisk rådgiver for partiets folketingsgruppe. Hun blev første gang opstillet til Folketinget for Enhedslisten i 2011, og valgt i 2015. I Folketinget arbejdede Gjerding primært med de grønne områder og var sit partis miljøordfører, klimaordfører, ordfører for grøn omstilling, landbrugsordfører og dyrevelfærdsordfører.

DN-pressechefen Emil Nielsen har fornylig gjort sig voldsomt bemærket ved en kreativ fortolkning af en Epinion-undersøgelse, der blev kommunikeret af pressechefen på en så drastisk måde, at den efterlod et indtryk af helt overvældende folkelig opbakning til de omdiskuterede naturparker. Læs hele historie her:

DN’s kommunikation om folkelig opbakning til naturnationalparker er ikke troværdig

Grønt hjerte

Den 7. april 2018 blev Reumert Gjerding valgt som ny præsident for Danmarks Naturfredningsforening. Efter valget som præsident trak hun sig samtidig fra posten som folketingsmedlem.

– Jeg har været vanvittigt glad for at være i Folketinget, men jeg har aldrig lagt skjul på, at det, der driver mig, er den grønne dagsorden, og selv om jeg ikke ved meget om blomster, bier og fugle, så har jeg det grønne hjerte på rette sted, men nu vil jeg altså vanvittigt gerne tilbage i politik”, påstår Reumert Gjerding i en kommentar til pressemeddelelsen.

Her er medarbejdernes afskedsgave til Maria Reumert Gjerding som et memento til hendes fremtidige virke. Mottoet ikke at “se (noget ondt), ikke høre (noget ondt), ikke sige (noget ondt)” giver udtryk for en buddhistisk tanke om at den som ikke eksponeres for ondskab heller ikke kommer at reflektere denne ondskab i sit tal og sine gerninger.

En repræsentant for de mange ansatte medarbejdere hos Danmarks Naturfredningsforening, der har udfoldet Engelbreth Larsens og Reumert Gjerdings visioner, har denne kommentar til gylle.dk:

”Vi er dybt, dybt taknemmelige for, at den tid vi har haft med Maria nu ender godt for hende og hendes håndgangne mænd. Det er jo ingen hemmelighed, at Maria aldrig lærte at sige ”vi” om os i foreningens sekretariat, men altid brugte ”jeg”-formen. Vil selvfølgelig komme til at savne hendes gode humør og friske bemærkninger til de ansatte, om end hun faktisk aldrig nåede at få hilst på os alle. Vi ønsker hende god vind fremover og glæder os til i at genoptage arbejdet for selve naturen i højere grad end for dens talspersoner. Hvad angår afskeden med pressekommissær Emil Nielsen og chefideolog Rune Engelbreth Larsen, er medarbejderne enige om en dybtfølt taknemmelighed over at kunne lukke det kapitel. Så har jeg vist ikke sagt for meget.”

Bannerfoto: Miljøminister Lea Wermelin (tv.) forhandler med den grønne præsident Maria Reumert Gjerding. Miljøministeriets presseafdeling

Visited 71 times, 50 visit(s) today

Kommentarer

 1. Arne Lorenzen

  That’s a good one! 🎖😎👍

 2. Robert Olesen

  Var aldrig i tvivl om at DN’s ledelse var hijacket af politikere in spe. Jeg ønsker selvfølgelig det bedste for de tre politikere – men ikke mindst også for den gamle hæderkronede forening – DN. Håber, at den må få en ledelse, hvor faglighed, saglighed og helhedssyn igen måtte blive fremherskende.

 3. Ian Heilmann

  Ja, hahaha, gid det var så vel!

 4. Gid det var så vel – og så allerede med virkning kun en måned efter 1. APRIL !

 5. Torben Jerlach

  Gid det varvså vel – og så allerede med virkning en måned efter 1. APRIL !

 6. Preben Kofod

  Det næste bliver sgu nok en højtlønnet stilling i Danish Crown, eller Landbrug og Fødevarer.

 7. Kim Houmøller

  Aprilsnar!

 8. Preben Kofod

  Undskyld. I min forargelse havde jeg glemt at det er det første april.

 9. Robert Olesen

  OK 1. April – Man skal passe på med kommentarer tidligt fra morgenen.:-)
  Men det ændrer ikke ved mit håb for foreningens fremtidige ledelse.

 10. Boj Bro

  Ingen tvivl om Maria gør det godt. Ellers havde hr. Hansen ikke valgt hende som årets offer. Der kan være skønhedspletter og man kan ikke tilfredsstille alle. Men Gylle.dk er for vigtigt et medie til at det kan overlades vreden,,, Bevar selvrespekten. Den blev overhovedet ikke overskredet i dag.

 11. Pe Jessen

  Gid det var sandt..så man kunne slippe for de påtrængende overvejelser om at melde sig ud af DN.

 12. Og havde det været sandt, så var den næste fra enhedlisten vil allerede klar i kulissen..

 13. carsten murmann

  Maria R.G. og ‘håndgangne mænd’ kan vel flytte
  mere i dansk miljøpolitik end Dan Jørgensen og
  andre partier ?

Skriv en kommentar