FNs generalsekretær Antonio Guterres offentliggjorde 25. august en ny rapport, der trækker på UNWTO-data for at kvantificere den ødelæggende indvirkning, som coronapandemien har haft på global turisme. Rapporten advarer om, at op til 120 millioner turistjob er i fare, idet den økonomiske skade sandsynligvis vil overstige $ 1 billion alene i 2020.

Det skriver Felix Richter, 25. august 2020, for statista.com.

“Det er bydende nødvendigt, at vi genopbygger turistsektoren, sagde Antonio Guterres, for at den skal “kunne genvinde sin position som udbyder af anstændige job, stabile indkomster og beskyttelsen af ​​vores kulturelle og naturlige arv.” FNs generalsekretær understregede turismens rolle som en af ​​de vigtigste økonomiske sektorer, som leverer levebrød til hundreder af millioner af mennesker, samtidig med at den “styrker økonomier og sætter lande i stand til at trives.”

På grund af begrænsninger, der blev indført i marts, da coronavirus begyndte at sprede sig hurtigt over hele verden, stoppede internationale rejser brat i april og maj, hvilket resulterede i faldende internationale turistankomster med næsten 60 procent gennem de første fem måneder af 2020. Afhængigt af hvornår rejsebegrænsningerne vil blive ophævet fuldt ud, forventer Verdens Turistorganisation, at den internationale turismeomsætning (dvs. indtjeningen fra internationale turister) vil falde med mellem $ 910 milliarder og $ 1,2 billioner i år, hvilket vil banke den globale turistindustri tilbage med 20 år.

Coronavirus nedskærer den internationale turisme til det halve

Tidligere på året offentliggjorde FN’s Verdens Turistorganisation skøn over, hvor stor indvirkning coronavirus-pandemien kunne have på antallet af internationale turistankomster. Det mest positive af de tre scenarier, der blev offentliggjort i maj, antog, at rejsebegrænsningerne ville blive ophævet i juli. Selv under dette scenarie, som allerede har vist sig at være for optimistisk med internationale rejser, der stadig er stærkt begrænsede, forventede UNWTO, at internationale turistankomster ville falde med 58 procent i år sammenlignet med 2019.

Ser man på nyligt frigivne data for de første fem måneder af 2020, var UNWTO’s estimater ikke langt fra virkeligheden.

Som det fremgår af nedenstående skema, faldt antallet af de internationale turistankomster 56 procent globalt i de fem måneder, der sluttede med maj 2020, sammenlignet med samme periode i 2019. I betragtning af at de fleste rejsebegrænsninger først trådte i kraft i midten af ​​marts, kan det forventes, at antallet ville se mindst lige så dårligt ud, hvis ikke værre, hvis tallene for juni og juli var inkluderet. Da den nylige stigning i nye infektioner i USA og i hele Europa viser et stort tilbageslag i bestræbelserne på at genoprette den skrantende turistsektor, frygter millioner af mennesker for deres levebrød, især i regioner, der er stærkt afhængige af tilstrømningen af ​​internationale turister.

Skriv en kommentar