Britisk ejede BP, er det eneste selskab blandt verdens største energiselskaber, der har haft et bedre første halvår i år end i 2022. Foto: Piquels

Fossile brændstoffer som olie og gas skaber stadig enorme formuer, selvom profitten er dalet en smule fra sidste år til i år

Mens verdens store olie- og gasselskaber har oplevet et fald i indtjening fra sidste års højder, henter de stadig store overskud. Nedenstående diagram viser, hvordan Saudi Aramco i de første seks måneder af 2023 tjente 62 milliarder dollars i nettoindkomst, hvilket er et fald på 30 procent sammenlignet med samme periode et år før. Saudi Aramco overskygger dog stadig sine internationale konkurrenter.

Det skriver Anna Fleck, 16. august 2023, for statista.com.

USA-ejede ExxonMobil opnåede en indtjening på $19,3 milliarder i første halvår af 2023, et fald på 17 procent i forhold til de første seks måneder af 2022, mens Chevron registrerede et fald på 30 procent fra $18 milliarder til $12,6 milliarder. Samtidig måtte den britiske virksomhed Shell se sit overskud falde med mere end det halve i 1. halvår (-54 procent), fra $25 milliarder til $11,9 milliarder.

Britisk ejede BP, er det eneste selskab på diagrammet, der har haft et bedre første halvår i år end i 2022. Sidste år havde BP opgivet sin aktiepost i Rosneft, et statskontrolleret russisk olie- og gasselskab, som reaktion på invasionen af Ukraine, i hvad der blev rapporteret at være et økonomisk hit på hele 25 milliarder dollars.

Bannerbillede: Der indvindes stadig fossile brændstoffer fra hidtil uberørte naturområder. Foto: Piquels

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Skriv en kommentar