Niels Koch fra Brønderslev har i Nordjyske 17. september 2016 stillet en stribe spørgsmål til Landbrug & Fødevarers enfant terrible, Lars Hvidtfeldt. Gylle.dk bringer her indlægget med forfatterens tilladelse:
“Kom en tur med ud på landet”, under den overskrift den 24. april 2016, inviterede Lars Hvidtfeldt, viceformand, Landbrug&Fødevarer avisens læsere til en snak med en landmand, på hans hjemmebane, om miljø og dyrevelfærd.
Jeg vil hellere stille spørgsmål her i avisen, f. eks: Hvorfor vil du ikke frivilligt få din besætning af svin testet for den multiresitente bakterie MRSA ?
Det ville være rart at vide om der var smitte, inden man besøger din gård og dit personale og deres familier ville også være bedre stillet, hvis de kendte til risikoen ved at arbejde for dig.
Som nabo kan man ikke rigtigt stille noget op i forhold til at beskytte sig mod MRSA. Undersøgelser i USA og Holland har vist, at MRSA smitter gennem udsugningsstøv fra staldene og gennem gylle og efter udbringning af gylle, findes smitten i støv fra marken.
Flere er døde som følge af MRSA-smitte, mange tusinder er smittet, de fleste uden at vide det, sygehusene har store udgifter i forbindelse med håndtering af smittede patienter, så selv om det er ved at være for sent, så gør dog noget ved det!
Hvorfor bliver du ved med at sprøjte Roundup på dit korn, for at få det modnet?
Man finder giftrester i mange vandboringer og der findes spor af giften i småbørns urin, så: hvorfor bliver du ved at bruge produktet?
Hvorfor kommer dine køer ikke ud på græs om sommeren? Mange, selv dyrlæger, kan forklare, at dyrene har det meget bedre i stalden hele året, men hvis man har set køerne blive sluppet ud på græs om foråret, så ved man godt, at køer har det bedst ude i naturen.
Det kunne være interessant at høre svarene på mine spørgsmål, indtil videre er min fordom at overskriften i de tre svar vil være: det er for at tjene flere penge.
Gylle.dk stiller gerne spalteplads til rådighed for et svar fra godsejer Lars Hvidtfeldt.