NOAH skriver 17. august 2020:

Det industrielle landbrugs interesseorganisation Landbrug og Fødevarer har henover sommeren kørt en kampagne med overskriften “Noget af det bedste i verden er at være et landbrugsland”. Men. Deres sukkersøde fotos af friskopgravede kartofler og jordbær med fløde er desværre ikke særligt rammende for, hvad for et slags landbrugsland Danmark er. Derfor har vi ændret lidt i deres kampagne. Vi har skiftet deres romantiserede fotos ud med fotos der passer lidt bedre til virkeligheden.

Danmark er et af de mest opdyrkede lande i verden. Men vi har ikke nok i vores eget landbrugsland. Danmark importerer soja fra et areal større end Sjælland for at kunne fodre dyr. Det betyder afskovning, brænde og drivhusgasudledninger i Sydamerika.

Del billedet med Amazonas der brænder på Facebook

Men også i Danmark er der meget lidt plads til naturen og biodiversiteten. Vi er et af de mest opdyrkede lande i verden, og det industrielle landbrug er en af hovedårsagerne til tabet af biodiversitet.

Del billedet med den døde bi på Facebook

Vi håber, du vil hjælpe os med at dele budskabet om, at Danmark har brug for et andet slags landbrug. 

Et landbrug der passer på vores natur. Et landbrug der ikke optager resten af verdens jord. Jord som lokalbefolkningerne selv skal kunne dyrke nærende og bæredygtig mad på. Læs mere om det landbrug vi mener, der er brug for Tak for din støtte!

I solidaritet,
NOAH
Visited 6 times, 4 visit(s) today

Skriv en kommentar