havoernerede_2015
Der ruges på to æg pr. 3. marts 2015.

For tredje år i træk inviterer Dansk Ornitologisk Forening (DOF) danskerne med op i havørnereden på Lolland, hvor det faste havørnepar har valgt at yngle i den samme rede endnu en gang. Ørnene har længe været aktive omkring reden, og den 1. marts 2015 kunne DOF endelig dokumentere, at parret ruger på to æg.

Efter nogle måneder næsten uden sol kunne man nu endelig tænde for kameraet ved havørnereden igen. I DOF krydser man fingre for endnu en god sæson for ørnene.

Ørneparret i Fugleværnsfondens reservat Saksfjed-Hyllekrog er blevet det bedst overvågede i Danmark nogen sinde, efter at DOF i 2013 satte et kamera op ved reden og dermed dokumenterede begivenheder, som det normalt er helt umuligt for os at følge med i.

havorn_Lennart
Her ses den daværende leder af Projekt Ørn Lennart Pedersen med en af ørneungerne fra Saksfjed. Ungen er nede fra reden for at blive ringmærket. Foto: Kim Skelmose Madsen.

Havørnens succes som dansk ynglefugl fortsatte i 2014. I alt var 61 territorier besat, og 46 af parrene havde succes med årets yngleforsøg. Hele 83 unger kom på vingerne, hvilket bringer det totale antal danske havørneunger siden 1995 op på 493.

Havørnen genindvandrede som dansk ynglefugl i 1995 efter at have været fraværende siden 1912, hvor den forsvandt som følge af efterstræbelse i form af jagt og forgiftning.

Webkameraet var oprindeligt en del af Projekt Fokuseret Fugleforvaltning, som blev støttet af Villum Fonden, men i år er kameraet finansieret af de mange facebook-brugere, der har doneret penge til det i 2014.

Læs mere om Projekt Ørn.

Se flere klip fra havørnereden på DOF’s YouTubekanal.

Følg havørnene på facebook.

Læs historien om Saksfjed-inddæmningen.

Comments are closed.