Et sjældent dyr i Danmark – den fritgående gris med hale… Privatfoto

Monbergs Mening er en serie af dygtigt udformede små videoer, der skubber voldsomt til husdyrindustriens selvopfattelse og sejpineri af millioner af husdyr. Sådan ser Michael Monberg på forholdene i verdens mest svinetætte land, og hans fremragende animationer af forholdene virker ganske overbevisende. Men døm selv…

Klik på billedet for at se video.

Monberg introducerer dagens video med disse ord:

”Landbruget vil egentlig ikke have at vi ser hvor mange dyr de har i deres varetægt, og hvordan de bliver behandlet. Derfor foregår alt bag mure og lukkede døre. Få her et indblik i hvor mange svin der lever i Danmark og hvor de befinder sig. Og tænk dig hvor ødelæggende de er for vores miljø og klima…”

Kig selv videre på https://hvorerdyrene.dk – kan du lide de små films, så kan du støtte indsatsen, så der kommer endnu flere: Brug mobilpay 3382BR

Visited 8 times, 1 visit(s) today

Kommentarer

 1. Holger Mortensen

  Super illustrativ lille grisse-film. Lad os få mere af den slags oplysende materiale

 2. Steen Jensen

  Tjaeh, skræmmende, men den slags dokumentar ser vi fra tid til anden jeg mener også Kjeld Hansen har haft forholdene oppe at vende….man kan iøvrigt også se en af Animas videoer hvis man har nerver til det

  https://anima.dk/landbrugsdyr/anima-offentligg%C3%B8rer-chokerende-billeder-fra-landets-grisefarme#.YHRJvWlJFkw

 3. Steen Ole Rasmussen

  I Landbrugsavisen.dk kan man læse, at muslimer ikke ser synderligt mange fordele i at have et svinebrug som nabo! Pointen kommer frem i en artikel, der handler om en kæmpe dansk svinefarm, som er under opbygning i Rusland.

  Citat: “Nogle områder af Rusland, også i Nizhny Novgorod, har en overvejende stor del af muslimer, hvilket heller ikke er at foretrække, da de ikke ser synderligt mange fordele i en svineproduktion som nabo.”
  https://landbrugsavisen.dk/mark/dansker-i-rusland-vi-udvider-markbruget-og-sigter-efter-mindst-50000-hektar-i-2025

  I Danmark er vandene klart nok delte, på en måde hvor muslimerne ikke står alene på den ene side, dæmoniseret som modstander af dansk svinebrug. Vi er mange, der lider under stanken af gylle i disse dage, helt inde i Odense bymidte fx.

  Peter Skaarup skriver, at Dansk Folkeparti vil styrke kendskabet til dansk madkultur. Offentlige institutioner skal tvinges til at servere dansk mad, og skoleelever skal lære at tilberede de klassiske, danske retter. Teksten er koblet på et billede af en dampende varm sprød flæskesteg!

  Kampen om dansk identitet vs svin er ret udbredt.

Skriv en kommentar