Rovfuglefælde_Duehg-er-fanget-i-flde-me
En af de ulovlige fælder havde fanget en levende duehøg.

Fire ulovlige fælder til fangst af duehøg er konfiskeret af Midt- og Vestjyllands Politi på Mors hos en jæger, der har opdræt af fasaner. Desuden fandt politiet en skudt duehøg i mandens fryser. Det skriver Dansk Ornitologisk Forening i en pressemeddelelse 12.3. 2015.

I et naturområde nær Karby i den sydvestlige del af Mors i Limfjorden fandt en fugletæller fra Dansk Ornitologisk Forening (DOF) i november flere ulovlige rovfuglefælder, hvori sad levende lokkeduer. Og en af fælderne havde fanget en fredet duehøg.

Sagen blev anmeldt til Midt- og Vestjyllands Politi, der rykkede ud og fandt tre fælder med levende lokkeduer. Desuden blev der afsløret en klapfælde i terrænet.

Alle fælderne blev konfiskeret og lodsejeren, der er jæger og opdrætter af fasaner, blev afhørt, og i mandens fryser fandt politiet en skudt duehøg.

Ifølge Bjarne Andersen, Midt- og Vestjyllands Politi i Nykøbing Mors, erkendte jægeren og fasanopdrætteren under afhøringen de faktiske forhold. Han påstod dog, at den skudte duehøg i fryseren var nedlagt ved et uheld under en andejagt.

Desuden sagde han, at duehøgen, der sad i fælden med levende lokkeduer, var fanget for at blive genudsat et andet sted.

Dansk Ornitologisk Forening opfordrer til at slå juridisk hårdt ned på sager om illegal fældefangst.

– Jægeren og fasanopdrætteren har indrømmet brugen af ulovlige fælder, så sagen synes klokkeklar. Af præventive årsager bør manden have frakendt retten til at gå på jagt, og i tilgift bør han have en klækkelig bøde, siger Knud Flensted, der er biolog i DOF.

Læs nærmere om holdningen til jagt hos DOF.

Visited 8 times, 7 visit(s) today

One Comment

  1. Pingback: Slip fasanerne fri! | Gylle.dk