Jæger fanger rovfugle med levende lokkeduer

Rovfuglefælde_Duehg-er-fanget-i-flde-me

En af de ulovlige fælder havde fanget en levende duehøg.

Fire ulovlige fælder til fangst af duehøg er konfiskeret af Midt- og Vestjyllands Politi på Mors hos en jæger, der har opdræt af fasaner. Desuden fandt politiet en skudt duehøg i mandens fryser. Det skriver Dansk Ornitologisk Forening i en pressemeddelelse 12.3. 2015.

I et naturområde nær Karby i den sydvestlige del af Mors i Limfjorden fandt en fugletæller fra Dansk Ornitologisk Forening (DOF) i november flere ulovlige rovfuglefælder, hvori sad levende lokkeduer. Og en af fælderne havde fanget en fredet duehøg.

Sagen blev anmeldt til Midt- og Vestjyllands Politi, der rykkede ud og fandt tre fælder med levende lokkeduer. Desuden blev der afsløret en klapfælde i terrænet.

Alle fælderne blev konfiskeret og lodsejeren, der er jæger og opdrætter af fasaner, blev afhørt, og i mandens fryser fandt politiet en skudt duehøg.

Ifølge Bjarne Andersen, Midt- og Vestjyllands Politi i Nykøbing Mors, erkendte jægeren og fasanopdrætteren under afhøringen de faktiske forhold. Han påstod dog, at den skudte duehøg i fryseren var nedlagt ved et uheld under en andejagt.

Desuden sagde han, at duehøgen, der sad i fælden med levende lokkeduer, var fanget for at blive genudsat et andet sted.

Dansk Ornitologisk Forening opfordrer til at slå juridisk hårdt ned på sager om illegal fældefangst.

– Jægeren og fasanopdrætteren har indrømmet brugen af ulovlige fælder, så sagen synes klokkeklar. Af præventive årsager bør manden have frakendt retten til at gå på jagt, og i tilgift bør han have en klækkelig bøde, siger Knud Flensted, der er biolog i DOF.

Læs nærmere om holdningen til jagt hos DOF.

Comments

comments

En kommentar til Jæger fanger rovfugle med levende lokkeduer

Kjeld Hansen, forfatter, journalist, foredragsholder, debattør, landmand

Kjeld Hansen

Debattør, foredragsholder
Forfatter, journalist
Mail til Kjeld Hansen

fra_mark_og_stald

Dettabteland_E-bog

Det tabte land
- nu som E-bog!

Danmark betaler i disse år af på en gigantisk miljøgæld, der stammer fra årene 1940 til 1970. Aldrig tidligere i Danmarkshistorien er så mange vandløb lagt i rør eller rettet ud, så mange moser tilintetgjort og så mange enge og søer udtørret og kultiveret. Alt sammen betalt af de almindelige skatteydere - som i dag må betale for genoprettelsen af skaderne.

Det tabte land er Kjeld Hansens storstilede afdækning af kampen om den danske natur og den dramatiske forarmelse af den de seneste 250 år, en periode hvor landskabet ændret sig mere end gennem de 10.000 år, der gik forud. Hvordan gik det til, hvem gjorde det, hvad drev dem, hvor kom pengene fra - og kunne det overhovedet betale sig?

Det tabte land gennemgår kritisk denne store historie på baggrund af Kjeld Hansens omfattende research gennem flere år. Den ser ikke bare på hovedaktørerne - staten, Hedeselskabet og Danmarks Naturfrednings-forening - men også på de mange andre deltagere i spillet: brutale liberalister, naive naturelskere, nazister, lykkeriddere og alvorsfulde nyttemænd.

Det tabte land udkom på Gads Forlag i 2008, og trods et 2. oplag har bogen været udsolgt i mere end et år. Nu kan den imidlertid købes som E-bog.