Kommentarer

 1. Steen Ole Rasmussen

  Det er ikke så længe siden, at vi så en trafikminister, der blev sat af, fordi han havde solgt en infrastrukturplan til 161 milliarder frem mod 2035 som klimaneutral i anlægsfasen. Det viste sig, at den gode minister havde bedt sine embedsmænd om ikke at offentliggøre de rigtige tal, der viste at det var løgn.

  Dan Jørgensen er som klima- og energiminister dybt inkarneret i fortællingen om Danmark som grønt foregangsland, men det er Danmark ikke (kun).

  Hvad vindkraft angår, så er Danmark ganske godt med. Her er udfordringerne bare, at vind ikke er rent win-win, sådan som løsningen her som andre steder søges solgt. Der er alvorlige bivirkninger for miljøet, når de store bare møller står der og viser sig frem og basker med armene! Flagermus, rovfugle og andre fugle kan komme slemt til skade i mødet med dem, og synet virker ikke imødekommende, slet ikke når solen ufrivilligt kommer til at optræde som diskotekslys om morgenen eller om aftenen, når den står lavt.

  Dan the man og hele koret omkring win-win-scenarierne (cirkler alle om det tekinske fix i forskellige udgaver) kunne passende indrømme, at deres motorveje og andre infrastrukturplaner forlængst har ødelagt alt, hvad der findes af natur og kulturværdier på de arealer, der støder op til nationens mange ekstremt larmende og klimabelastende motorvejen. Møllerne kunne passende få lov at stå i rabatten mellem de to og tresporede motorveje, så kunne privatbilisterne, som der ret beset ikke er plads til på denne lille planet i det omfang, som Dan (mark) dyrker, få lov at danse og nyde hinandens velfortjente selskab med de bare møller, danse i takt, når solen stod op og gik ned igen. Privatbilister og bare møller i smuk forening!

  FN er lige kommet med en rapport, der fortæller os stolte europæere, at vi spiser verdens mad fra de fattige! Stik imod vore stolte lederes højtidelige erklæringer om at vi fodre på verden, så konstaterer FN tørt, at vor animalske produktion er en belastning for verdens fødevaresikkerhed. Det var vi sådan set nogle få stykker, der godt var klar over, efter som vi ved, at et svin konsumerer ca. 5 gange mere mad, end det udgør for den glade kineser, der ender op med at konsumere det. Slagtesvinet har nemlig spist 80 kg soja fra Brasiliens tidligere jungle og noget over 200 kg potentielt brødkorn fra de fede danske jorde, efterladt sig 1100 kg gylle inden kineseren sætter tænderne i det, foruden at det har bidraget med sin behørige del af den kvælstofforurening af de indre danske farvande, som landbruget i sin helhed bærer 90 % af skylden for.

  FN skriver sort på hvidt, at EU skal sætte produktionen af dyr ned, og holde op med at stjæle maden ud af munden på verdens fattige: https://www.spiegel.de/wirtschaft/landwirtschaft-wwf-kritisiert-eu-als-teuren-supermarkt-a-cac096d1-2d3b-4bd7-b773-7b5b2544867a

  Nu er det der med klima og global fødevarekrise jo sådan set lidt for abstrakt at forholde sig til, når det kommer til stykket. Det er Dan the mand for. Den store topstyrede løgn om os og vor grønne sjæl er hans egentlige bidrag til nationens stolthed. Det eneste, som virkeligt tæller ind her, er forbrug, masser af forbrug nu og endnu mere i fremtiden. Det er nemlig økonomisk vækst, det eneste konkrete, som vi forstår.

  Tyskerne er generelt ikke bedre end os. Der er fortsat fri hastighed på de tyske motorveje og gasreserverne stiger voldsomt i øjeblikket, er oppe på 44% af maks. hvor de for bare to uger siden lå nede på 36%. Samarbejdet med Putin og den Europæiske finansiering af hans systematiske angreb på verdens kornkammer i Ukraine fortsætter for fuld fart, alt imens at EU nu snart er oppe på hele 6 pakker af sanktioner mod Putin. Man taler om at ramme Putin hårdt, men satser alligevel ensidigt på “forandring gennem tilnærmelse”, dvs. kortsigtede økonomisk samarbejde på bekostning af Ukraine, klima og fødevaresikkerhed.

  Problemet er, at EUs borgere ikke vil lide afsavn af hensyn til Ukraine.

  Når man tager dette gigantiske svigt i betragtning, og sammenligner det med klimaudfordringen og den globale fødevarekrise, som vi står over for, så forstår man hvor faktaresistent det ville være, hvis man var overbevist om, at folk og ledere i Danmark og EU virkeligt var parat til at gøre noget her.

  Klima og fødevaresikkerhed er alt for abstrakte værdier, til at Europa med ledere og folk som flest kan handle på det.

  Tyskerne vil have fri hastighed på motorvejen, kød på bordet og gas fra Rusland. Skidt med klimaet, fattige og sultende afrikanere og nærmiljø.

  Her kommer vi altså, alle os stolte europæere!

  Snart kan vi pisse hen over Samsø i vores nye fossilbrænder! Det er godt for væksten, dvs. det er forudsætningen for, at vi kan få råd til at løse problemerne engang i fremtiden, når jordens klima har krydset de kritiske grænser, altså 1,5 og 2 grader over gennemsnitstemperaturen for den førindustrielle periode. Vi skal nok nå at overskride alle prognoserne, før vi får råd til at løse de problemer, der skyldes vores foretagsomhed.

  Det må planeten lære at forstå. Den må simpelt hen holde temperaturen nede, ind til vi får råd til at løse problemerne.

  Personligt kom jeg til at læse op på en bog i 1978 af Niels I Meyer, K. Helveg Petersen og Villy Sørensen, hvor der stod, at vi skaber mangel med vore bestræbelser på at afskaffe mangelen. Det blev den mest læste og debatterede debatbog nogen sinde på dansk, fordi den ramte den store forkromede fortælling lige midt i sin bare mølle! “Oprør fra midtet” beskriver meget fint, at den udvikling, som vi synger om ved enhver højtidelighed, er sit eget største problem, dvs. en stor paradoksal størrelse, den egentlige baggrund for og forklaring på at vi lever i en tid domineret af fake news, doceret og konsumeret af de store demokratistøttede medier i uendelige baner oppe fra og ned.

  Dan the man er creme de la creme inden for praksis.

  Dan er sådan et positivt menneske. Han holder så meget af dyr og han vil klimaet. Ham kan vi li.

 2. Preben Kofod

  Jeg forstår ikke hvordan vi kan tillade os al den vækst, og hvor kommer ressourserne fra?. Jeg har forstået at vi havde opbrugt vores andel sidst i marts måned, men vi fortsætter ufortrødent vores gigantiske overforbrug. Hvordan dælen kan det lade sig gøre i et land som er foregangsland på klima, og miljøområdet?.

 3. Jeg har i dag hørt Dan Jørgensen i et radioprogram på P1, og det er helt åbenlyst, at han blot er en handskedukke, og at det er Landbrug & Fødevare, som har hånden oppe i røven på ham, så de kan styre hvad han skal gøre og sige.

Skriv en kommentar