PR-billede fra Danish Crown.

Pressemeddelelse fra Danish Crown den 17. april 2018:

Udnævnelsen af Kongelige Hofleverandører sker altid på Hendes Majestæts Dronningens fødselsdag d. 16. april. Det var mandag, og her tikkede der en glædelig nyhed ind i CEO Jais Valeurs mailboks:

Direktør Jais Valeur, DC.

Kære Jais Valeur,

Med henvisning til Deres ansøgning skal Hofmarskallatet hermed meddele, at Hendes Majestæt Dronningen har givet sin tilladelse til, at Danish Crown A/S må anvende prædikatet ”Kongelig Hofleverandør.”

Efter en længere ansøgnings- og behandlingsproces er Danish Crown nu blevet godkendt til at kunne bruge det historiske og prestigefyldte prædikat.

– Det var en glædelig overraskelse at vågne op til. Vi leverer en række produkter til hoffet og har faktisk gjort det gennem mange år. Derfor havde jeg også på fornemmelsen, at vi ville modtaget udnævnelsen i dag, siger Jais Valeur, Group CEO.

Men mærket er mere end blot et flot grafisk udtryk på brevpapiret.

Her er den fine krone, som de danske svin fremover kan prydes med, uanset om de er smittebærende med MRSA, har fået halerne ulovligt klippet af eller er opdrættet som industriprodukter.

– Der er ingen tvivl om, at den kongelige krone har stor betydning for os som koncern. Specielt når vi går ind på nye markeder. I Kina er det f.eks. en stor fordel at have kongekronen i ryggen, og det afføder høj anerkendelse og respekt, siger Jais Valeur.

Med udnævnelsen har Danish Crown ret til at bruge prædikatet i de kommende fem år, hvorefter man kan anmode om en vurdering af, hvorvidt man stadig overholder betingelserne og kan få forlænget godkendelsen med yderligere fem år. Denne forlængelse afhænger af, om Hoffet fortsat køber kød fra Danish Crown.

Danish Crown gør dermed Tulip Food Company selskab, da de har været Kongelig Hofleverandør siden 1966.

Comments are closed.