“Svineri. Amatøragtigt. Ekstreme holdninger. Tendentiøst. Salmonellaneurotisk. Landboforskrækket. Perverst. Inkompetent. Uduelige amatørjournalister. Plat retorik. Stupid fordomsfyldt sludder. Fordummende propaganda.”

Erik BuhlKarl BarslundMan skulle tro, det var et skoleblad – nej, det ville være en fornærmelse overfor børnene.

Man skulle tro, det var et medlemsblad for – ja, for hvad? Had? Hetz eller bare fordummende propaganda? Mange vil nok mene, at det i hvert fald er noget fordomsfuldt sludder, der aldrig burde være sat på tryk.

Det mener de to pæne mænd her på siden ikke. Tværtimod erklærer de, at de er “yderste tilfredse” med den hadefulde tekst. Det er dem, der betaler for svineriet, så de må jo mene det.

Om det var meningen, jeg nogensinde skulle læse denne lumpne tekst, kan man tvivle på. Havde det ikke været for en enkelt retsindig landmand på Varde-egnen, havde jeg nok aldrig fået at vide, at de to pæne mænd betragter mig som “ekstrem, salmonellaneurotisk, landboforskrækket, pervers og inkompetent”.

Der mangler bare “hundehoved”. Så ville teksten næsten have været til en film med Olsen-banden. Men det er den ikke. Teksten er fra partiet Venstres officielle medlemsblad for Varde og omegn – Venstre View – hedder det.

Og de to pæne herrer? Til højre har vi fhv. svinefabrikant Karl Barslund, der er formand for partiet, og til venstre smiler såmænd borgmesteren i Varde, Erik Buhl Nielsen. Han er tidligere kristendemokrat fra Ølgod, der konverterede til Venstre og vandt borgmesterposten.

Man må håbe, Erik Buhl kommunikerer en smule mere dannet med personalet på rådhuset og borgerne i Varde. Der, hvor jeg kommer fra, taler man ikke så lurvet og lumpent bag om ryggen på hinanden. Men jeg er jo heller ikke fra Varde. Jeg er fra Esbjerg.

Svineri

Comments are closed.