Lavt til loftet i Varde og omegn

“Svineri. Amatøragtigt. Ekstreme holdninger. Tendentiøst. Salmonellaneurotisk. Landboforskrækket. Perverst. Inkompetent. Uduelige amatørjournalister. Plat retorik. Stupid fordomsfyldt sludder. Fordummende propaganda.”

Erik BuhlKarl BarslundMan skulle tro, det var et skoleblad – nej, det ville være en fornærmelse overfor børnene.

Man skulle tro, det var et medlemsblad for – ja, for hvad? Had? Hetz eller bare fordummende propaganda? Mange vil nok mene, at det i hvert fald er noget fordomsfuldt sludder, der aldrig burde være sat på tryk.

Det mener de to pæne mænd her på siden ikke. Tværtimod erklærer de, at de er “yderste tilfredse” med den hadefulde tekst. Det er dem, der betaler for svineriet, så de må jo mene det.

Om det var meningen, jeg nogensinde skulle læse denne lumpne tekst, kan man tvivle på. Havde det ikke været for en enkelt retsindig landmand på Varde-egnen, havde jeg nok aldrig fået at vide, at de to pæne mænd betragter mig som “ekstrem, salmonellaneurotisk, landboforskrækket, pervers og inkompetent”.

Der mangler bare “hundehoved”. Så ville teksten næsten have været til en film med Olsen-banden. Men det er den ikke. Teksten er fra partiet Venstres officielle medlemsblad for Varde og omegn – Venstre View – hedder det.

Og de to pæne herrer? Til højre har vi fhv. svinefabrikant Karl Barslund, der er formand for partiet, og til venstre smiler såmænd borgmesteren i Varde, Erik Buhl Nielsen. Han er tidligere kristendemokrat fra Ølgod, der konverterede til Venstre og vandt borgmesterposten.

Man må håbe, Erik Buhl kommunikerer en smule mere dannet med personalet på rådhuset og borgerne i Varde. Der, hvor jeg kommer fra, taler man ikke så lurvet og lumpent bag om ryggen på hinanden. Men jeg er jo heller ikke fra Varde. Jeg er fra Esbjerg.

Svineri

Comments

comments

Kjeld Hansen, forfatter, journalist, foredragsholder, debattør, landmand

Kjeld Hansen

Debattør, foredragsholder
Forfatter, journalist
Mail til Kjeld Hansen

fra_mark_og_stald

Dettabteland_E-bog

Det tabte land
- nu som E-bog!

Danmark betaler i disse år af på en gigantisk miljøgæld, der stammer fra årene 1940 til 1970. Aldrig tidligere i Danmarkshistorien er så mange vandløb lagt i rør eller rettet ud, så mange moser tilintetgjort og så mange enge og søer udtørret og kultiveret. Alt sammen betalt af de almindelige skatteydere - som i dag må betale for genoprettelsen af skaderne.

Det tabte land er Kjeld Hansens storstilede afdækning af kampen om den danske natur og den dramatiske forarmelse af den de seneste 250 år, en periode hvor landskabet ændret sig mere end gennem de 10.000 år, der gik forud. Hvordan gik det til, hvem gjorde det, hvad drev dem, hvor kom pengene fra - og kunne det overhovedet betale sig?

Det tabte land gennemgår kritisk denne store historie på baggrund af Kjeld Hansens omfattende research gennem flere år. Den ser ikke bare på hovedaktørerne - staten, Hedeselskabet og Danmarks Naturfrednings-forening - men også på de mange andre deltagere i spillet: brutale liberalister, naive naturelskere, nazister, lykkeriddere og alvorsfulde nyttemænd.

Det tabte land udkom på Gads Forlag i 2008, og trods et 2. oplag har bogen været udsolgt i mere end et år. Nu kan den imidlertid købes som E-bog.