Der pumpes fossil energi op af undergrunden. Foto: Anatoliy Shostak/Unsplash

En ny rapport fra tænketanken InfluenceMap har afsløret de virksomheder, der udøver den stærkeste og mest negative indflydelse på klimapolitiske handlinger rundt om i verden. I tidligere udgaver af rapporten blev det konkluderet, at disse organisationer bruger “produktive og meget sofistikerede” metoder til at manipulere regeringer til at føre deres lande og verden ud på “utroligt farlige stier”, når det kommer til deres klimapolitik.

Det skriver Martin Armstrong, 3. november 2022, for statista.com.

Øverst på listen i 2022 er de amerikanske energigiganter Chevron og ExxonMobil, som baseret på analyse af over 200.000 bevispunkter, herunder lovgivningsmæssige høringskommentarer, CEO-beskeder, finansielle indberetninger, mediekonti, annoncering/PR og brancheforeningslinks, er disse virksomheder de mest obstruerende for regeringer, der forsøger at fastlægge klimapolitik.

Ed Collins, direktør hos InfluenceMap, advarede tidligere: “Virksomhedshåndbogen for at holde klimapolitikken tilbage er kommet langt fra videnskabsfornægtelse, men den er lige så skadelig. Det, vi ser, er ikke begrænset til bestræbelser på at underminere reglerne direkte. Det involverer også produktive og yderst sofistikerede narrative indfangningsteknikker.”

Den seneste rapport uddyber dette og siger: “Da netto-nul er umuligt uden regeringens politik, er en analyse af en virksomheds politiske engagement en dybtgående test af ægtheden af ​​dens netto-nul mål. Enhver virksomhed med et netto-nul-mål, der ikke konstruktivt støtter Parisaftalens klimapolitik, er uden tvivl involveret i en form for greenwashing.”

Visited 1 times, 1 visit(s) today

One Comment

  1. Torben Aagesen

    Her mangler Landbrug og Fødevarer

Skriv en kommentar