Kommentar 2. marts 2021 på altinget.dk af Pelle Dragsted, fhv. MF (EL), fhv. presseansvarlig & politisk rådgiver, Enhedslisten

Statsministeren går formentlig og tror, hun vil blive husket i eftertiden for sin håndtering af corona-pandemien. Men der kan hun nemt tage fejl, for hvis ikke regeringen snart lægger den klimapolitiske kurs om, vil kommende generationer huske hende som den statsminister, der fejlede på det mest afgørende spørgsmål i sin tid.

“Når det gælder corona-pandemien har Mette Frederiksen været klar på, at håb ikke er en strategi. Når det gælder klimatruslen er håbet regeringens eneste strategi”

I sidste uge kom Klimarådet med deres rapport om regeringens klimapolitik. Klimaloven som blev vedtaget sidste år, giver Klimarådet en unik rolle, idet rådet som uafhængig instans skal vurdere, om den til enhver tid siddende regering har anskueliggjort, at den vil leve op til klimalovens forpligtelse om at sænke udledningerne af CO2 med 70 procent i 2030.

Og dommen fra Klimarådet var både klar og hård: Mette Frederiksens regering har svigtet.

Den har ikke indgået aftaler eller forklaret overbevisende, hvordan den vil nedbringe Danmarks CO2-udledninger i en grad, så vi bare nærmer os målet om de 70 procent. Jo, der er vedtaget en række aftaler, men de bringer os kun en tredjedel nærmere målet.

Læs hele kommentaren

Visited 8 times, 1 visit(s) today

Kommentarer

 1. jan stampe nielsen

  Fint indlæg fra Pelle Dragsted, men se til hvorledes Enhedslisten stemmer. Dobbeltmoral.

 2. Enhedslisten er ikke dobbeltmoralsk.
  Tværtimod trækker Enhedslisten altid de andre i den rigtige retning.
  Et parti med 6,9 % bag sig kan ikke mere end de stemmer vælgerne giver det.

  Enhedslisten forvalter sine mandater klogt.
  Som vælger ved jeg altid hvor jeg har Enhedslisten.

  I 2012 forlod jeg SF, da gjorde SF det modsatte af hvad partiet sagde i valgkampen. De svigtede syge, handicappede og ledige.
  Så går jeg.

  Den slags sker ikke med Enhedslisten, der er et helt igennem demokratisk parti.

  Enhedslisten presser altid regeringen i den rigtige retning.
  I grøn, naturvenlig og klimavenlig retning.

  Tak Pelle.

 3. jan stampe nielsen

  Anne-marie – bliv du da bare ved med det, tro er jo en særdeles vigtig ting. Husk lige hvad der skete, da Det færdige Klimaudspil lå klar (reducering af Landbrugets CO2 udledning) til afstemning. Den nye Fødevareminister tog planen af bordet efter eb vedtagelse i Folketinget. Hvad stemte Enhedslisten for?

 4. Steen Ole Rasmussen

  Mette Frederiksens socialdemokrati misbruger sin magt på en ekstremt gemen og lav måde, ikke bare i forhold til klimasagen, som hun kom til magten på, men også med sit seneste initiativ, hvor hun drager til Israel sammen med en højreekstremist med det slet skjulte formål at score lidt vacciner til os danskere fra en vaccine-apartheid-regime.

  Man mister fuldstændigt lysten til at deltage i den demokratiske proces, fordi vore magthavere pisser alle principper og og ned ad ryggen.

Skriv en kommentar