Økologiens have i Påsken

OkolHaveBarnØkologiens Have i Odder syd for Århus åbner sæsonen 2013 for alle havefolk og familier med grønne fingre, Skærtorsdag den 28/3.

I påskedagene vil der være skattejagt for børn, rundvisning med temaet ”Forårsklargøring af haven” og dyrenes dag med fåreklipning og klovbeskæring. Se program med detaljer om haven her:

Torsdag d. 28. marts: kl. 14.00 vil Rasmus Lond på vegne af Open Room købe anparter i Økologiens Have for de indsamlede midler ved Bytteagent Projektet. Formand for Økologiens Venner Steen Rågård vil være til stede.

Lørdag d. 30. marts: i tidsrummet kl. 11 – 15 Påske skattejagt for børn i aldersgruppen 6-12 år – ifølge med voksne. Der er små præmier til alle som gennemfører. – OG en gang i timen trækker vi lod om et årskort til Økologiens Have blandt de rigtige besvarelser.

Søndag d. 31. marts kl. 14: Rundvisning med emnet ”Forårsklargøring af haven” ved jordbrugsteknolog Claus Pedersen.

Mandag d. 1. april kl. 11: Dyrenes dag med sundhedstjek af dyrene ved dyrlæge Lene Mouritsen fra Odder Dyreklinik, klipning af fårene ved Ole Mouritsen og beskæring af hove på ponyer og æsler ved Peter Ingeslev.

Have, cafe og den lille butik er åben alle påskedagen kl. 10 – 17.

I Cafeen sælger vi kaffe, te, sodavand, kage, sandwich mv.

Den lille butik er klar med salg af bl.a. krukker, så/priklejord, frø mv. Havebøger er også klar.

Entre til Haven: kr. 25 for voksne, børn ifølge med voksne er gratis.

Læs mere om Danmarks første økologiske demonstrationshave: www.okologienshave.dk

 

Comments

comments

Kjeld Hansen, forfatter, journalist, foredragsholder, debattør, landmand

Kjeld Hansen

Debattør, foredragsholder
Forfatter, journalist
Mail til Kjeld Hansen

fra_mark_og_stald

Dettabteland_E-bog

Det tabte land
- nu som E-bog!

Danmark betaler i disse år af på en gigantisk miljøgæld, der stammer fra årene 1940 til 1970. Aldrig tidligere i Danmarkshistorien er så mange vandløb lagt i rør eller rettet ud, så mange moser tilintetgjort og så mange enge og søer udtørret og kultiveret. Alt sammen betalt af de almindelige skatteydere - som i dag må betale for genoprettelsen af skaderne.

Det tabte land er Kjeld Hansens storstilede afdækning af kampen om den danske natur og den dramatiske forarmelse af den de seneste 250 år, en periode hvor landskabet ændret sig mere end gennem de 10.000 år, der gik forud. Hvordan gik det til, hvem gjorde det, hvad drev dem, hvor kom pengene fra - og kunne det overhovedet betale sig?

Det tabte land gennemgår kritisk denne store historie på baggrund af Kjeld Hansens omfattende research gennem flere år. Den ser ikke bare på hovedaktørerne - staten, Hedeselskabet og Danmarks Naturfrednings-forening - men også på de mange andre deltagere i spillet: brutale liberalister, naive naturelskere, nazister, lykkeriddere og alvorsfulde nyttemænd.

Det tabte land udkom på Gads Forlag i 2008, og trods et 2. oplag har bogen været udsolgt i mere end et år. Nu kan den imidlertid købes som E-bog.