Oplev de danske fugle på Fuglenes Dag

FuglenesDagLandsvale

Landsvalen er af mange trækfugle, der er tilbage for at yngle © Ulrik Bruun.

Kom og hør gøgen kukke og se landsvalens elegante flyveteknik. Lær mere om fuglene omkring dig. Søndag den 25. maj inviterer Dansk Ornitologisk Forening (DOF) til Fuglenes Dag over hele landet.

Alle trækfuglene vender tilbage til Danmark fra varmere himmelstrøg i maj måned og markerer, at foråret nu er på sit højeste. På Fuglenes Dag søndag den 25. maj kan alle nyde de mange fugle, der har været syd for Sahara.

Der er 22 arrangementer i hele landet, og DOF’s dygtige, frivillige guider gør deres bedste for at give deltagerne en god oplevelse.

GOG

Gøg. Foto: WikiCommons.

Man kan lære mere om fuglene omkring dig til arrangementerne på Fuglenes Dag. Hvordan kender man de forskellige arter fra hinanden? Er der nogle fifs til at lære deres stemmer bedre at kende?

Udover landsvalen er der chance for at opleve arter som gøg, nattergal, løvsanger, rødstjert, havesanger, gærdesanger, tornsanger, grå fluesnapper, broget fluesnapper, rørsanger og sivsanger på de forskellige arrangementer.

Det er i år 30. gang, at DOF afholder Fuglenes Dag. Arrangementet er gratis og åbent for alle. Man får på Fuglenes Dag mulighed for at gøre brug af et gratis tilbud: Få tre udgaver af DOF’s medlemsblad Fugle og natur tilsendt kvit og frit. Henvend dig til din turleder på dagen.

FIND ALLE arrangementerne på Fuglenes Dag her. Klik på den landsdel, hvor du ønsker at deltage.

Comments

comments

Kjeld Hansen, forfatter, journalist, foredragsholder, debattør, landmand

Kjeld Hansen

Debattør, foredragsholder
Forfatter, journalist
Mail til Kjeld Hansen

fra_mark_og_stald

Dettabteland_E-bog

Det tabte land
- nu som E-bog!

Danmark betaler i disse år af på en gigantisk miljøgæld, der stammer fra årene 1940 til 1970. Aldrig tidligere i Danmarkshistorien er så mange vandløb lagt i rør eller rettet ud, så mange moser tilintetgjort og så mange enge og søer udtørret og kultiveret. Alt sammen betalt af de almindelige skatteydere - som i dag må betale for genoprettelsen af skaderne.

Det tabte land er Kjeld Hansens storstilede afdækning af kampen om den danske natur og den dramatiske forarmelse af den de seneste 250 år, en periode hvor landskabet ændret sig mere end gennem de 10.000 år, der gik forud. Hvordan gik det til, hvem gjorde det, hvad drev dem, hvor kom pengene fra - og kunne det overhovedet betale sig?

Det tabte land gennemgår kritisk denne store historie på baggrund af Kjeld Hansens omfattende research gennem flere år. Den ser ikke bare på hovedaktørerne - staten, Hedeselskabet og Danmarks Naturfrednings-forening - men også på de mange andre deltagere i spillet: brutale liberalister, naive naturelskere, nazister, lykkeriddere og alvorsfulde nyttemænd.

Det tabte land udkom på Gads Forlag i 2008, og trods et 2. oplag har bogen været udsolgt i mere end et år. Nu kan den imidlertid købes som E-bog.