700 internationale investorer i netværket Climate Action 100plus har år efter år forsøgt at få oliekæmperne til at accelerere deres grønne omstilling, men forgæves vurderer Velliv. Foto: Zbynek Burival/Unsplash

Pensionsselskabet Velliv frasælger investeringer for 3,4 mia. kr. i fossile energiselskaber, som modarbejder internationale klimamål

I mere end fem år har en række af verdens helt store investorer i samlet flok forsøgt at presse olieselskaber som Shell, BP og Total Energies til at ændre deres forretningsmodel og satse på vedvarende energi. Alligevel bliver oliekæmperne ved med at modarbejde den internationale klimaaftale, som 196 lande blev enige om i Paris i 2015.

Sådan oplever pensionsselskabet Velliv investorernes kamp med oliekæmperne, og nu skal det være slut.

Det skriver Finans 13. juni 2023.

Ledelsen i Velliv har opgivet den konstruktive dialog og frasælger nu aktier og obligationer for 3,4 mia. kr. i fossile energiselskaber.

Sandra Metoyer er chef for bærdygtige investeringer i Velliv. I løbet af få uger skiller selskabet sig af med aktier og obligationer i fossile selskaber for 3,4 mia. kr. Foto: Velliv

»Vi tror ikke længere på aktivt ejerskab i disse selskaber,« siger Sandra Metoyer, der er chef for bæredygtige investeringer.

Hun hæfter sig ved, at Velliv har stået sammen med over 700 internationale investorer i netværket Climate Action 100plus, der år efter år har forsøgt at få oliekæmperne til at accelerere deres grønne omstilling.

»Nu har Climate Action 100plus været i gang i fem år, og det er stadig svært at se, at de fossile selskaber tager det seriøst. Derfor vælger vi nu en ny tilgang, hvor vi kun vil investere i fossile selskaber, som arbejder for en grøn omstilling,« siger Sandra Metoyer til Finans.

I praksis betyder det, at samtlige af de store olieudvindingsselskaber vil blive solgt fra i løbet af de kommende uger. Ind til nu har allesammen nemlig valgt at fortsætte jagten på nye oliefelter, og det er ikke foreneligt med Vellivs nye politik.

Visited 9 times, 5 visit(s) today

Kommentarer

  1. Karen Lisbet Ogstrup

    Endelig rykker det måske lidt med at vores pensionspenge ikke skal misbruges til at støtte ‘sort energi’. Jeg håber, at også min pensionskasse meget snart ser lyset…

  2. Carsten Troelsgaard

    3,5 mia kr for 700 investorer er ~5 mill kr pr stk. Det er ikke et offer at snakke om …

Skriv en kommentar