Her er masterplanen for det kommende års traktorindtog i de danske byer. Kampagnen kaldes “Danmark Rundt” og løber til udgangen af 2021. Startskuddet er dog udsat på ubestemt tid. Screendump fra facebook

En nystartet forening for ”folkelighed” påstår i et opslag på facebook, at den vil indtage 55 navngivne danske byer med traktorer i løbet af det kommende år. Eventen er dog udsat på ubestemt tid

Manden bag demonstrationerne i Aarhus og København vil nu sende en hær af traktorer ind i 55 navngivne danske byer for at demonstrere. Hver lørdag til og med udgangen af 2021 vil der afvikles demonstrationer mod 55 danske byer landet over. Tanken er, at traktorerne skal køre “Danmark rundt” til forsvar for Grundloven, men i 12te time er hele showet blevet udsat.

Hvem gemmer sig bag ”Oprør fra landet”?

Det er kommunikationsdirektør Jeppe Søe fra reklamebureauet Thrane Media i Vodskov, der har arrangeret den stort anlagte event, hvor der vil blive protesteret mod påståede urimelige forhold ved aflivning af mink, brud på grundloven, rigide krav mod landbruget og meget mere.

”Vi er lige så rasende over regeringens mulige grundlovsbrud i dag, som vi var i går – og som vi vil være i morgen. Vores krav er fortsat, at der omgående nedsættes en undersøgelseskommission, som kan komme helt til bunds i, hvad der er foregået. Vi kræver det samarbejdende folkestyre tilbage – og vi helmer ikke et sekund i den kamp”, skriver Jeppe Søe på facebook.

Anvendelsen af de store arbejdstraktorer i demonstrationer vækker ubehag hos mange mennesker, der føler sig udsat for en bevidst intimidering, Det fremgår af utallige opslag på de sociale medier. Billedet er fra indtoget på Langelinie den 21. november i år. Foto: KOP

Ikke længere ”Oprør fra landet”

Her kan du se, hvornår der er planlagt demo i din by. Starten er dog foreløbig udsat.

Angiveligt er det ikke længere gruppen, der kaldte sig “Oprør fra Landet” og arrangerede den store traktordemo mod Århus og København i november, der står bag det kommende indtog i danske byer. Ifølge opslag på facebook er det en nystartet forening ved navn ”Foreningen for folkelighed”, der allerede nu har planlagt de 55 demonstrationer i detaljer.

Foreningen har kommunikationsdirektør Jeppe Søe som formand og har hans privatadresse som hjemsted. På hjemmesiden reklameres der for Thrane Media, som angiveligt er Jeppe Søes arbejdssted i Vodskov øst for Ålborg. Der oplyses intet om foreningens medlemstal.

Ifølge vedtægterne er foreningens formål ”at stå vagt om grundloven og folkestyret.”

Videre hedder det: ”For at fremme foreningens formål vil foreningen offentligt give udtryk for foreningens holdninger igennem demonstrationer og medier i samarbejde med borgere, institutioner, virksomheder og organisationer, der støtter foreningens formål.

Foreningen vil værne om og sikre lovfæstede rettigheder, der er tillagt borgere, herunder ved administrativ prøvelse af reguleringer og afgørelser og om nødvendigt i eget navn eller som mandatar for foreningens medlemmer, eller for enkelte af disse, anlægge retssager eller indtræde i allerede verserende retssager.”

Ingen forbindelser til andre grupper

Foreningen afviser enhver forbindelse til den store protestorganisation i dansk landbrug, Bæredygtigt Landbrug. I det hele taget samarbejder man ikke officielt med nogen af de etablerede landbrugsorganisationer.

Jeppe Søe skriver på hjemmesiden om afhængigheden af Bæredygtigt Landbrug og dens næstformand svineproducent Peter Kiær:

”Myten er sejlivet, men det gør den ikke mere rigtig. Det har fra start været vigtigt, at foreningen ikke havde grobund i en organisation. Det var vigtigt, det ikke kun var landbrug. Det var vigtigt, at det ikke var enten blåt eller rødt. Styregruppen, som talte sammen om lørdagen før demoen for første gang, bestod af vidt forskellige mennesker – fra alle mulige dele af samfundet. Der er folk, som er medlemmer af Landbrug og fødevarer og der er Peter Kiær, som er med i bæredygtigt landbrug – som deltog helt på linje med 15 andre.”

Her er et udsnit af de “budskaber”, der er blevet effektivt spredt på de sociale medier i forbindelse med Jeppe Søes traktorevent. Screendump fra twitter

Nej til naziplakater

Jeppe Søe gør det også klart, at han tager afstand fra de meget omtalte nazi-plakater, der er blevet fotograferet på traktorer i forbindelse med traktordemonstrationer. Søe skriver om billedet af statsminister Mette Frederiksen i naziuniform:

”Banneret kom IKKE fra vores demonstration. Da vi så det, fyldte det os med afsky. Vi tog STÆRKT afstand fra banneret på alle medier – og på hjemmesiden – og vi gjorde det helt klart for alle, at hvis nogle kom med sådan et banner til vores demonstrationer, ville de ikke få lov at være med. Vi havde også vagter på alle syv opsamlingspladser, der kiggede om der var udsagn med som det.”

Hvor meget, der er tale om en virkelig, planlagt event, eller om det hele bare er et mediastunt, kan være svært at afklare, men realiteten er, at Jeppe Søe har udsat aktionen ”Danmark Rundt” på ubestemt tid.

Forholdsvis ubemærket har foreningen afviklet en ny demo i København lørdag den 5. december og efter planen skulle Helsingør have været indtaget lørdag den 12. december, men det bliver ikke til noget. Søe angiver corona-indskrænkninger som årsag og skriver:  ”Selvom foreningen for folkelighed mener, at regeringen har opført sig uansvarligt – betyder det ikke, at vi også skal være det!”

Drivkraften bag den nye forening er kommunikationsdirektør Jeppe Søe fra reklamebureauet Thrane Media. Det fremgår overalt på foreningens hjemmeside og på facebook og mere en antyder, at der er tale om en enkelt mands event. Screendump fra hjemmesiden

Kommentarer

 1. jan stampe nielsen

  Mon ikke tiden nærmer sig hvor der skal betales fuld vejbenyttelsesafgift for alle traktorer, og uden mulighed for alle mulige dispensationer og fritagelser.

 2. Så vil landbrugsmafiaen ud og trille igen,ved de ikke at de fleste er ligeglade og ser det som en utidig provokation?

 3. Annette Rosenmunthe

  Jeg fatter ikke, de får lov. De er enormt farlige i trafikken, slingrer frem og tilbage og med defekte afviserlys. Fra mange kommer der en kulsort udstødning. Svineri!

 4. Eva Jakobsen

  Idioter, hvis ikke de omgående stopper det pis, og deres forurening med de store traktorer, så bør minkavlere ikke få 1 kr. Nu må det kraftedeme stoppe

  • Knud Jeppesen

   Det er ganske få traktorer og de forurener ikke. De kører med de samme krav til motorerne som lastbiler.

   • Jan Stampe Nielsen

    Vær venlig at komme med tal og data for dine påstande. På forhånd tak

    • Knud Jeppesen

     De fleste nyerer traktorer lever op til Tier IV og tilsætter AdBlue som på lastbiler. Dermed er de fuldt godkendte af myndighederne. I lørdags var der kun en traktor med i Kbh. den var fuldt indregistreret og havde 2 nr. plader på. vognen var indregistreret.

     • Jan Stampe Nielsen

      Dokumentation og Data?? Javel “De fleste nyere traktorer lever op til….” Ved at tilsætte AdBlue er de fuldt godkendte af….” Jamen dog – det kalder jeg en dokumentation for ikke at forurene. Og så er der lige det med Dieselforbruget pr. kørt kilometer, partikelfiltre….

 5. Holger Ø. Mortensen

  Som en anden Moses vil Hr. Søe føre de danske bønder gennem det farlige og grumsede farvand, der omgiver dansk landbrug. Vi følger med spænding den videre udvikling… lad os nu se, hvor folkeligt det bliver…

 6. Laurs jensen

  Flot fremvisning af et udsnit af landbrugets maskinpark for byboere.
  Og sjovt nok ser det ofte ud til, at hvert mærke har sin egen plads i korteger og opstillinger.
  Massey Ferguson, John Deere, CASE, Fendt, Fiat Agri m.m.
  Det er vel reelt en rullende udstilling for landbrugsmaskinbranchen, der også er fint repræsenteret i bestyrelsen bag den organiserende forening ;-)

  • Knud Jeppesen

   Tak for at du synes det ser godt ud. Det er vel lige som på p-pladser rundt omkring -der står også mange store og fine biler, med størrelse og udstyr der nemt matcher de krav folk har for at kunne komme rundt på vejene. ;-)

 7. Jørn Chemnitz

  Det såkaldt Bæredygtigt Landbrug, Oprør fra Landet og nu Folkelighed gemmer sig bag mange navne. Jeppe Søe, Peter Kiær og Knud Jeppesen er alle kendte fra den yderligtgående protest landbrugsorganisation. Foreningens medlemmer er vanskelige at identificere med folkelighed, da de typisk er blandt landets største konventionelle jordbesiddere, og oftest udmærker sig ved at sige nej til miljøforbedrende indsatser i det åbne land og ved vandløb. Selv projekter, som landmænd fra andre organisationer har foreslået på egne arealer, afvises kategorisk af det såkaldt Bæredygtigt Landbrug af principielle årsager. Så folkelige og bæredygtige bliver det såkaldt Bæredygtigt Landbrug aldrig.

 8. Jørn Chemnitz

  Knud Jeppesen nej det er ikke så utroligt at vi placerer Jer i denne sammenhæng. Nu er det såkaldt Bæredygtigt Landbrug kendt for at have visse problemer med fakta. Prøv selv at søge lidt på nettet om Jeppe Søe og Bæredygtigt Landbrug. Et par foredrag bliver til en hel del artikler, indlæg og meget andet. Så Jeppe Søe har meget tæt tilknytning til protestorganisationen.
  Et lille familielandbrug, som dit er et særsyn i BL https://nordjyske.dk/nyheder/25-storlandmaend-siger-fra/8baa4ac4-db4f-4c3b-9edb-1c9592702d10 en pæn andel godsejere og mange andre store jordbesiddere er medlemmer af BL. Knud kan du ikke lige oplyse, hvor stor en del af landbrugsjorden, der dyrkes af BL medlemmer?
  Et lille kig på BL´s hjemmeside viser at påstanden om at man som stor jordbesidder er modstander af naturen holder vand. Jeg fandt ingen bæredygtige indslag – i hvert fald ikke i forhold til det bæredygtighedsbegreb, den bredde befolkning har. Her kommer lige en lille liste over det, som BL kalder sine sejre. Det er Bæredygtigt Landbrugs fortjeneste:
  At vi med Landbrugspakken igen kan give næsten alt det kvælstof, som planterne har behov for.
  At randzonerne blev fjernet.
  At landbruget vinder et hav af større og mindre juridiske slagsmål.
  At butikker tilbagekalder blade med løgnagtige påstande om konventionelt landbrug.
  At miljø-mafiaens påstande ikke længere per automatik står uimodsagt hen og tages for gode varer.
  Det er Bæredygtigt Landbrug og ingen andre, der går forrest i kampen mod årtiers fejlagtige miljøregulering her til lands.

 9. Jørn Chemnitz

  Hej Knud ja det er underligt, men jeg har læst den og svaret. God aften.

Skriv en kommentar