Rene ord for pengene. Skærmbillede af SF-angrebet mod miljøministeren

Det er ikke kun partiet Venstre og de øvrige borgerlige partier, der ikke rigtig vil stille krav til landbruget om at stoppe forureningen. Det er også socialdemokratiet og ikke mindst miljøminister Magnus Heunicke

Miljøministeren er lakaj for landbruget, siger SF’s leder, Pia Olsen Dyhr i et uhørt angreb på miljøministeren i Berlingske 6. marts 2024. Hun kræver hurtig handling for at komme det trængte havmiljø til undsætning:

”Vores have er fuldstændig uerstattelig natur-nationalskat, som har været udsat for mord, fordi højrefløjen i årevis har holdt hånden over landbruget.”

Og hun fortsætter:

”Tiden er kommet til, at regeringen og ikke mindst Socialdemokratiet gør op med sig selv, om man vil gøre det rigtige, eller om man vil være lakajer for Venstre og den meget, meget lille gruppe i form af landbruget, som Venstre repræsenterer.”

Pia Olsen Dyhr. Foto: William Vest Lillesoe/Wikipedia

Pia Olsen Dyhr fortsætter sin bandbulle i Berlingske mod miljøministeren, Socialdemokratiet og regeringen:

”Realiteten er, at vi har en regering, der i høj grad opererer ud fra landbrugets interesser, selv om man ved, hvad der er nødvendigt at gøre ved landbrugets udledning af kvælstoffer. ”

SF har en 10 punkts plan for, hvad der skal gøres. SF vil bl.a. kræve reduktion af landbrugets udledning af kvælstof, tage mere landbrugsjord ud af drift, beskatte gødning og forbyde fiskeri med bundslæbende redskaber.

Professor og forsker i bl.a. vandmiljø, Stiig Markager, AU, bakker i samme udgave af Berlingske op om SF’s forslag. Det vil bremse den katastrofale udvikling i Danmarks søer, fjorde og farvande. Samlet set vil SF’s forslag hurtigt give meget positive miljøeffekter i havet. Men han mener, at der skal tages ikke mindre end 600.000 hektar landbrugsjord ud af drift. Det svarer til ca. en femtedel af landbrugsjorderne eller to gange Fyns areal. I øjeblikket er der kun frivilligt taget et par tusinde hektar lavbundsjorde ud.

I sidste ende kan det være nødvendigt at beslaglægge – ekspropriere – lavbundsjorde, siger Pia Olsen Dyhr. SF vil indføre en hurtig klimaafgift på landbrugsjord. Er det ikke nok til at få landmændene til at udtage jorden, må man beslaglægge – ekspropriere. Derfor bør der afsættes seks milliarder kr. til opkøb af landbrugsjord.

Miljøminister Magnus Heunicke afviser – ikke overraskende – at han er lakaj for landbruget. Men han er enig med SF’s formand i, at det kan blive nødvendigt at ekspropriere landbrugsjord.

Bannerbillede: Havet er døende. Privatfoto

Visited 19 times, 6 visit(s) today

Kommentarer

 1. Henrik Fleischer

  “Midterregering” Lyt til musikken i det ord. Blah blah og minimal handling for slimede kyster og døde fjorde.

 2. Jan Stampe Nielsen

  Et ord synes at passe til vores såkaldte miljøminister – ynkelig.

 3. Nora Tams,

  Man kunne starte med lukke dræn på overalt, som det faktisk er sket i nogle skove, for at genoprette den naturlige hydrologi. Samtidig bør der oprettes permanente arealer, der hverken sprøjtes eller dyrkes, langs alle kyster, vandløb og søer.

 4. Henrik Horndrup

  Det er bare politik når det er værst de siger vi arbejder for folkets interesse men som altid tænker de på sig selv giver det stemmer så vi bliver valgt eg den nuværende regering freder Mette Frederiksen og alle de skandaler hun har,hun dannede denne regering for at løbe fra sit ansvar Moderaterne og venstre ville gå langt for minister biler tilsidesætte retfærdighed for egen vinding og for at stoppe alle forsøg på at regulere landbruget

Skriv en kommentar