Solen skinner lyst på vækst i solenergien

Det Internationale Energiagentur (IEA) estimerer, at den samlede kombinerede kapacitet af vedvarende energikilder inden 2024 vil tilføje 1200 GW kapacitet, svarende til installeret strømkapacitet i USA i dag.

Strømkapacitet refererer til, hvor meget strøm hver energikilde ville være i stand til at levere under ideelle forhold. Fra sidste år var den vedvarende kapacitet lidt over 2.500 GW globalt. I de næste fem år forventer den nyligt udgivne rapport, at vedvarende energi vil vokse med 50 procent.

Sarah Feldman

Det skriver Sarah Feldman, 22. oktober 2019, for statista.com.

Solcelleanlæg forventes at udgøre ca. 60 procent af den vedvarende vækst i de næste fem år. De faldende gennemsnitlige omkostninger til installation og implementering af solenergi vil hjælpe med at udvide den.

Tilbage i 2010 rapporterer Solar Energy Industries Association (SEIA), at hver watt, der produceres med sol, koster omkring $ 5,00. Denne pris faldt til lige omkring $ 1,00 pr. Watt i andet kvartal i år. Regeringernes øgede fokus på vedvarende energi forventes at hjælpe med at fortsætte den nedadgående tendens i omkostninger.

Comments

comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kjeld Hansen, forfatter, journalist, foredragsholder, debattør, landmand

Kjeld Hansen

Debattør, foredragsholder
Forfatter, journalist
Mail til Kjeld Hansen

fra_mark_og_stald

Dettabteland_E-bog

Det tabte land
- nu som E-bog!

Danmark betaler i disse år af på en gigantisk miljøgæld, der stammer fra årene 1940 til 1970. Aldrig tidligere i Danmarkshistorien er så mange vandløb lagt i rør eller rettet ud, så mange moser tilintetgjort og så mange enge og søer udtørret og kultiveret. Alt sammen betalt af de almindelige skatteydere - som i dag må betale for genoprettelsen af skaderne.

Det tabte land er Kjeld Hansens storstilede afdækning af kampen om den danske natur og den dramatiske forarmelse af den de seneste 250 år, en periode hvor landskabet ændret sig mere end gennem de 10.000 år, der gik forud. Hvordan gik det til, hvem gjorde det, hvad drev dem, hvor kom pengene fra - og kunne det overhovedet betale sig?

Det tabte land gennemgår kritisk denne store historie på baggrund af Kjeld Hansens omfattende research gennem flere år. Den ser ikke bare på hovedaktørerne - staten, Hedeselskabet og Danmarks Naturfrednings-forening - men også på de mange andre deltagere i spillet: brutale liberalister, naive naturelskere, nazister, lykkeriddere og alvorsfulde nyttemænd.

Det tabte land udkom på Gads Forlag i 2008, og trods et 2. oplag har bogen været udsolgt i mere end et år. Nu kan den imidlertid købes som E-bog.