US-undersøgelse af MRSA-risiko får EL på banen

PerClausen

Per Clausen, Enhedslisten.

En ny, amerikansk undersøgelse viser, at risikoen for at blive smittet med antibiotikaresistente bakterier er dobbelt så stor for mennesker, der bor tæt på en svinefarm. Man skal bo længere væk end 1,6 kilometer for at undgå den forhøjede risiko.

Enhedslisten vil nu tage initiativ til at undersøge, om det samme er tilfældet i Danmark. Det er Per Clausen, der har stillet spørgsmålet til fødevareminister Dan Jørgensen (S).

Spørgsmål S 854: Vil ministeren på baggrund af resultaterne af en amerikansk undersøgelse refereret i Ingeniøren den 27. januar 2013, som viser, at risikoen for at blive smittet med antibiotikaresistente bakterier er dobbelt så stor for mennesker, der bor tæt på en svinefarm, tage initiativ til at undersøge, om det samme er tilfældet i Danmark?

Undersøgelsen har tidligere været præsenteret her på gylle.dk.

 

Comments

comments

Kjeld Hansen, forfatter, journalist, foredragsholder, debattør, landmand

Kjeld Hansen

Debattør, foredragsholder
Forfatter, journalist
Mail til Kjeld Hansen

fra_mark_og_stald

Dettabteland_E-bog

Det tabte land
- nu som E-bog!

Danmark betaler i disse år af på en gigantisk miljøgæld, der stammer fra årene 1940 til 1970. Aldrig tidligere i Danmarkshistorien er så mange vandløb lagt i rør eller rettet ud, så mange moser tilintetgjort og så mange enge og søer udtørret og kultiveret. Alt sammen betalt af de almindelige skatteydere - som i dag må betale for genoprettelsen af skaderne.

Det tabte land er Kjeld Hansens storstilede afdækning af kampen om den danske natur og den dramatiske forarmelse af den de seneste 250 år, en periode hvor landskabet ændret sig mere end gennem de 10.000 år, der gik forud. Hvordan gik det til, hvem gjorde det, hvad drev dem, hvor kom pengene fra - og kunne det overhovedet betale sig?

Det tabte land gennemgår kritisk denne store historie på baggrund af Kjeld Hansens omfattende research gennem flere år. Den ser ikke bare på hovedaktørerne - staten, Hedeselskabet og Danmarks Naturfrednings-forening - men også på de mange andre deltagere i spillet: brutale liberalister, naive naturelskere, nazister, lykkeriddere og alvorsfulde nyttemænd.

Det tabte land udkom på Gads Forlag i 2008, og trods et 2. oplag har bogen været udsolgt i mere end et år. Nu kan den imidlertid købes som E-bog.