En ny bog om Gudenåen har set dagens lys. Det er formanden for Foreningen til Nedlæggelse af Tange Sø, Lars Vedsø, der har forfattet den. Og han lægger ikke fingrene imellem. Det er der kommet en meget interessant og uhyre læseværdig bog ud af – uanset hvor man selv måtte stå i spørgsmålet om fremtiden for Gudenåen og Tange Sø. det

Forfatteren Steen Ulnits er begejstret for den nye bog om Gudenåen.

Det skriver Steen Ulnits i en udførlig om tale af den nye bog. Vi bringer et uddrag af anmeldelsen her, og hele omtalen kan læses her.

Som lokalt bosiddende har Lars Vedsø gennem årene talt dunder til lokale politikere og embedsmænd, som for enhver pris vil fastholde hans elskede Gudenå i dens vandkraftlænker. Som elsker Tange Sø med alt, hvad den kunstige vandkraftsø så end måtte medføre af skadeligt for natur og vandmiljø. De har fået læst og påskrevet gennem årene.

Som uddannet cand. merc i økonomistyring har Lars Vedsø godt styr på de mange og ofte store tal, der er i omløb i debatten. Og så tør han også sætte tal på de værdier, der ligger og venter i en retableret Gudenå. De millioner, der hvert år spildes ved at opretholde opstemningen ved Tange Sø.

Det er overraskende store værdier, det her drejer sig om. Værdier, som lokale politikere jo har ansvaret for. Alene derfor bør de også læse bogen, selv om de givet ikke har lyst til det.

Bogen indeholder ti velorganiserede kapitler, der kommer godt omkring hele det komplekse emne, som Gudenåen og Tange sø udgør. Den indledes med et lille digt, der viser Lars Vedsøs kunstneriske side. For selv om man er uddannet cand. merc. i økonomistyring, kan man heldigvis også rumme blødere værdier.

Her er et opslag fra bogen.

Ud over at nyde naturen i fulde drag er Lars Vedsø dygtig på sin akustiske guitar og arrangerer sågar internationale træf af ligesindede. En mand med mange sider og kvalifikationer.

Bogen er tilegnet Lars Vedsøs barnebarn Henry, som han håber at kunne tilbringe mange timer sammen med – ved en retableret og fritstrømmende Gudenå.

Måtte visionære nationale politikere derfor vinde slaget om Gudenåen over de bagstræberiske lokale af slagsen.

Danmark vil profitere på at lade sit længste vandløb strømme frit.

En oplagt julegaveidé – hvis man altså kan vente så længe!

Fakta
GUDENÅEN – GENFØDSEL AF ET UNIKT NATUROMRÅDE? er i stort format (27 x 29 cm) og illustreret med smukke farvefotos og mange grafer. Bogen fylder 222 sider og vejer 1,25 kg.

Bogen bør derfor, som forfatteren også selv siger det i sit forord, spises i små bidder. Alternativt bruges som referenceværk, når debatten bølger.

Bogen koster kr. 298,- og kan bestilles direkte hos forfatteren på hans forlag REDTAG, Flamming Mosevej 6, 8620 Kjellerup. Bestilling via:

http://www.redtag-forlag.dk/redtag-forlag-4-bestilling.htm

Pris kr. 368, – inklusive porto og forsendelse. Fås også gennem boghandelen. ISBN: 978-87- 995798-9-1.

Comments are closed.