FlæskestegI USA spiser en tredjedel af alle voksne amerikanere vegetariske eller andre kødfri måltider, ifølge The Guardian. Det er en udvikling, der har fundet sted i de seneste 10 år.

Interessen for måltider uden kød har også betydet at fastfood-kæder som Chipotle, Sudway og Starbucks har sat vegetariske måltider på menukortet.

Den tidligere amerikanske vicepræsident og miljøfortaler, samt indehaver af Nobels Fredspris, Al Gore er desuden blevet vegetar. Det samme blev den tidligere præsident Bill Clinton for et par år siden af hensyn til sit helbred. Al Gore er i flere år blevet opfordret til at vælge samme kurs på grund af miljøhensyn, men om det ligger til grund for livsstilsændringen vides ikke i følge The Guardian.

gr-burgers-462
Prisen på en burger i foder, vand, land og fossil energi er høj.

Også TV-værten Oprah Winfrey og 378 af hendes kollegaer i samme TV-selskab har eksperimenteret med at droppe kød i syv døgn, og det siges, at rapperen Jay Z og sangfuglen Beyonce er gået på en 22-døgns kødfri diæt. Også andre kendte personligheder i USA har vendt kødfrådseriet ryggen.

Det er dog stadig sådan, at amerikanerne er de største kødædere i verden (næst efter Luxembourg) , men forbruget har været konstant faldende i de seneste 10 år. Mange eksperter mener, at verdens stigende kødforbrug er den største trussel mod både klima, miljø og natur.

Comments are closed.