Bagmandspolitiet: Politisagen mod seks kvote-konger ventes afklaret efter sommerferien

Først efter sommerferien vil Bagmandspolitiet have afklaret, om der skal rejses tiltale mod seks såkaldte kvotekonger, som Fiskeristyrelsen har anmeldt for bl.a. stråmandsvirksomhed og dokumentfalsk. Det oplyser vicepolitiinspektør Michael Lichtenstein til www.gylle.dk

Embedsmand i fiskeristyrelsen blev fyret

Fiskeristyrelsen anmeldte den 20. juni sidste år fem kvotekonger for alvorlige lovovertrædelser. Derefter blev politianmeldelserne på mystisk vis trukket tilbage. Embedsmanden i Fiskeristyrelsen, der gjorde det, blev fyret. Derefter blev kvotekongerne genanmeldt til Nordjyllands Politi. Siden er en sjette kvotekonge også blevet anmeldt. Den 15. februar i år overtog Bagmandspolitiet så sagen:

Vicepolitiinspektør Michael Lichtenstein,

En usædvanlig sag for Bagmandspolitiet

– Det er jo ikke hver dag, vi har en sag af den her karakter. Vi undersøger i øjeblikket nærmere de overordnede termer og  juridiske aspekter og hvem der skal afhøres. Det vil sige, hvilke overtrædelser, der eventuelt kan være tale om. Det skulle vi gerne være klar med efter sommerferien. Først da ved vi, hvad der skal ske, siger vicepolitiinspektør Michael Lichtenstein.

Væsentlig for statsministeren

Og det er en afgørelse som ikke kun de seks politi-anmeldte kvotefisker venter spændt på. For statsminister Lars Løkke Rasmussen er det heller ikke uvæsentligt, hvad Bagmandspolitiet  når frem til.

Store beløb fra fiskerne til Løkkefonden

Statsministeriet har jo modtaget store beløb fra flere af de politi-anmeldte kvotekonger til Løkke Fonden. Det seneste nævnte beløb var på 1,2 mio. kr. Desuden har statsminister-parret fået et gratis sommerhusophold i Skagen hos en af kvotekongerne. Han har i flere år deltaget i stor-fiskernes årlige nytårskur og deltaget i en af fiskernes, John Anker Hametner Larsens firmafest på Train i Århus.

MF Thomas Danielsen (V).

Statsministeren beskyldt for korruption

Statsministeren har derfor været beskyldt for korruption for sine usædvanlige tætte forbindelser med kvotekongerne. Han har været i samråd om sagen, men har kategorisk afvist, at hans tætte forbindelser til kvote-kongerne har haft indflydelse på hans og regeringens politik. Ingen kan købe sig til indflydelse hos mig, har han sagt.

I øvrigt har kvotekongerne også gjort diskutable forretninger med Venstres fiskeriordfører, Thomas Danielsen, tidl. bankrådgiver.

Comments

comments

fra_mark_og_stald

Dettabteland_E-bog

Det tabte land
- nu som E-bog!

Danmark betaler i disse år af på en gigantisk miljøgæld, der stammer fra årene 1940 til 1970. Aldrig tidligere i Danmarkshistorien er så mange vandløb lagt i rør eller rettet ud, så mange moser tilintetgjort og så mange enge og søer udtørret og kultiveret. Alt sammen betalt af de almindelige skatteydere - som i dag må betale for genoprettelsen af skaderne.

Det tabte land er Kjeld Hansens storstilede afdækning af kampen om den danske natur og den dramatiske forarmelse af den de seneste 250 år, en periode hvor landskabet ændret sig mere end gennem de 10.000 år, der gik forud. Hvordan gik det til, hvem gjorde det, hvad drev dem, hvor kom pengene fra - og kunne det overhovedet betale sig?

Det tabte land gennemgår kritisk denne store historie på baggrund af Kjeld Hansens omfattende research gennem flere år. Den ser ikke bare på hovedaktørerne - staten, Hedeselskabet og Danmarks Naturfrednings-forening - men også på de mange andre deltagere i spillet: brutale liberalister, naive naturelskere, nazister, lykkeriddere og alvorsfulde nyttemænd.

Det tabte land udkom på Gads Forlag i 2008, og trods et 2. oplag har bogen været udsolgt i mere end et år. Nu kan den imidlertid købes som E-bog.