Den globale turisme er fortsat i knæ. Gæsternes antal er ikke tilnærmelsesvis på omgangshøjde som før Covid-krisen som her i polske Krakow. Foto: Jacek Dylag/Unsplash

Midt i frygten for at den nyopdagede COVID-19-variant ved navn Omicron igen skal kunne forstyrre globale rejser, offentliggjorde World Tourism Organisation (UNWTO) sin seneste opdatering om status for international turisme. Ifølge det seneste World Tourism Barometer steg den globale rejseaktivitet kraftigt i tredje kvartal af 2021, mens den forblev dog langt under niveauerne for tiden før pandemien

Det skriver Felix Richter, 29. november 2021, for statista.com.

Ankomsterne af internationale turister steg med 58 procent i de tre måneder, der sluttede den 30. september sammenlignet med samme periode i 2020, men forblev 64 procent under 2019-niveauet.

Ser man på de første ni måneder af 2021, ser situationen endnu mere dyster ud med internationale ankomster i et fald på 20 procent selv sammenlignet med 2020 og 76 procent under niveauet før Covid.

UNWTO’s generalsekretær, Zurab Pololikashvili, sagde, at “vi ikke kan svigte på vores vagt og er nødt til at fortsætte vores indsats for at sikre lige adgang til vaccinationer, koordinere rejseprocedurer, gøre brug af digitale vaccinationscertifikater for at lette mobiliteten og fortsætte med at støtte sektoren .”

Zurab Pololikashvili, UNWTO

Selvom det seneste opsving bestemt betragtes som opmuntrende, går genopretningen af ​​den globale turistsektor langsommere, end mange havde forventet sidste år. Ifølge sin seneste prognose forventer UNWTO, at internationale turistankomster forbliver 70 til 75 procent under 2019-niveauet i år. Det svarer til omkring 1 billion USD i mistede eksportindtægter, som beløb sig til 1,7 billioner USD i 2019 men forventes kun at nå op på 700 til 800 milliarder USD i år. Selv denne prognose kan dog vise sig at være for optimistisk, hvis Omicron-varianten viser sig at være så farlig, som hidtil antaget.

Skriv en kommentar