Markedet for svinekød vokser i Mexico, og investeringslysten er høj. Med dansk finansiering i ryggen åbnes der for øget eksport til hele den mexicanske svinekødssektor. The Trade Council kan guide dig til at få finansiering i ryggen.

Det skriver Udenrigsministeriet på sin hjemmeside den 1. november 2018.

Den danske regering har erklæret sig rede til at bekæmpe de voksende klimaproblemer, der bl.a. skyldes den enorme kødproduktion. Regeringen har dog afvist at lægge afgifter på kødsalget af sociale grunde, men man fortier, at det reelt er regeringens aktive politik at øge kødproduktionen i Danmark ved hjælp af målrettede tilskud. Denne artikel om skatteyderbetalt finansiering af øget svineeksport til Mexico er et klart eksempel på denne dobbelte holdning til kød og klima.

Mexicanerne elsker crispy empanadas og pickled pig’s feet, men hvad siger klimaet til den danske oprindelse? Foto: Gourmet Pigs.

Læs uddrag af artiklen her:

“Mexicanerne er vilde med svinekød, og produktionen boomer for alvor i landet. Derfor kigger mange af de største producenter mod Danmark for at få optimeret deres produktion med dansk teknologi og viden. Mexico er verdens 11. største økonomi og hastigt på vej frem med en voksende middelklasse med appetit efter bedre produkter.

Markedet for svinekød er desuden blandt verdens største, og herudover eksporterer Mexico i stigende grad svinekød til USA og vil tilmed gerne endnu mere ind på de mest krævende markeder i verden. Dette stiller høje krav til produktionsfaciliteterne.

Jacob Green, chef for handelsafdelingen Den Danske Ambassade i Mexico

”Vi ser et unikt vindue i Mexico lige nu på det her marked. Landet har kæmpestore farme og en industri i stor vækst, der samtidig har købekraften og et stort fokus på at investere i ny teknologi. Og mexicanerne ved godt, hvad Danmark står for og kender til dansk teknologi, der er i særklasse. Så det er nu, mulighederne skal udnyttes fra dansk side,” siger Jacob Green, chef for handelsafdelingen på den danske ambassade i Mexico.

Shopping Line-koncept på plads
Sammen med EKF – Danmarks Eksportkredit, DI og Landbrug & Fødevarer har ambassaden lanceret et shopping line-koncept, så de mexicanske selskaber kan få finansiering med i pakken ved store ordrer fra Danmark. I januar 2019 vil der således blive arrangeret fremstød i Mexico, hvor de store mexicanske fødevareproducenter matches med danske leverandører, der kan få finansiering i ryggen.

”Det er en stærk dansk cocktail at kunne præsentere sammen med EKF. Og det er super interessant for de danske virksomheder og eksportører, fordi vi kan matche et spændende vækstmarked med førende dansk teknologi. Nu handler det om at udnytte det momentum, som er bygget op. Jo mere dansk business der bliver lavet, desto flere muligheder opstår der for tiden. Det breder sig som ringe i vandet her i Mexico,” siger Jacob Green.”

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Comments are closed.