skaermbillede-2016-09-28-08-45-14
Klik på billedet og spol frem til 1:45 – hvem er mon den barnagtige?

Hvilken rolle spillede interesseorganisationen Landbrug & Fødevarer i sagen om Fødevarestyrelsen, der i årevis ikke videregav relevante ekspert-anbefalinger om den frygtede MRSA-bakterie til politikerne?

Det spørgsmål stillede TV2 20. september 2016 til miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) efter at det i en DR-dokumentar kom frem, at en førende eksperts anbefalinger om måder at bekæmpe den antibiotika-resistente bakterie MRSACC398 på blev udeladt i de endelige notater, der blev sendt videre til politikerne.

Men landbrugets rolle i sagen vil slet ikke indgå i den undersøgelse, som miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) har igangsat.

– Nej, det skal det ikke. Fordi jeg ikke har nogen mistanke om, at der er foregået noget, som ikke burde foregå. Det, der er afgørende for mig er, at når der rejses påstande i en dokumentar om, hvorvidt tilvejebringelsen af informationer har været korrekt, er det naturligvis vores interesse at få dokumenteret det. Og det er det, der er sagen for mit vedkommende, sagde Esben Lunde Larsen til TV2.

Man kunne også få den mistanke, at Venstre måske er ganske tæt på landbruget, og derfor ønsker I ikke at landbruget skal undersøges, spurgte journalisten.

– Det, synes jeg, er en barnagtig spekulation fra en journalist. Jeg oplever dansk landbrug som en meget seriøs partner. Og jeg har absolut ingen grund til at mistænke nogen for noget. Derimod har jeg en opgave i at tilvejebringe via en redegørelse, hvordan sammenhængen er, svarede Esben Lunde Larsen.

Kovending

Tre dage senere var miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) er vendt på en tallerken. Nu ville han have Landbrug & Fødevarers rolle i den omstridte sag om svine-MRSA undersøgt.

Det fremgår af en mail, som ministeren har sendt til medlemmerne af Veterinærforligskredsen i Folketinget, som DR har fået indsigt i. I mailen lyder det, at han ikke udelukkende vil undersøge Fødevarestyrelsen.

– Jeg vil også gerne imødekomme andre ønsker, lød det lakonisk fra Esben Lunde.

Visited 7 times, 2 visit(s) today

Comments are closed.