Festival fejrer de haveglade danskere

Havefestival

Glade mennesker dyrker smukke haver. Foto: Helga Voigt.

Byhaver, fælleshaver, delehaver, skovhaver og højbede ser dagens lys over hele Danmark. Flere og flere danskere kaster sig i disse år ud i at dyrke jorden for at opleve en grad af selvforsyning. Landsforeningen Praktisk Økologi støtter op om udviklingen og vil hjælpere flere danskere i gang med haverne – et af initiativerne er festivalen “Mere Liv i Haven”.

Friske årstidsbestemte grøntsager og det meditative havearbejde i en hektisk hverdag får danskerne til at vende tilbage til tidligere tiders værdier med selvproducerede, rene råvarer, der matcher trenden om nordisk mad. Danskernes stigende efterspørgsel på viden om selvforsyning og generel haveglæde har fået Landsforeningen Praktisk Økologi til at stable den første Mere Liv i Haven Festival på benene. Festivalen afholdes d. 26. oktober i Regstrup på Sjælland.

Trine Krebs, formand i Landsforeningen Praktisk Økologi, fortæller: ”Vi har al den viden, der skal til for at vejlede danskere i at dyrke en mangfoldig og bæredygtig have, og det er godt, at vi har en online vidensbank. Men skal vi virkelig rykke og lære nyt er det vigtigt at møde hinanden og lære af de mange selvforsyningseksperter, som vi har i foreningen. Derfor inviterer vi alle danskere til den første Mere Liv i Haven Festival, hvor alle kan lære mere om alle vinkler på have, natur og selvforsyning”.

Festival om alt fra dyr, bier, blomster, kompost til leslåning – også for børn. Anne Tange fra Københavns Skolehaver laver børneværksted hele dagen, hvor børn kan grave orme, lave bål, finde dyr, blomster og bier.

Deltagerne på festivalen kan deltage i fem forskellige værksteder á 45 minutters varighed. Alle deltagere får skøn morgenmad, frokost og aftensmad lavet af sæsonens dejligste økologiske råvarer.

Alle foreningens arrangementer er altid åbne. Tilmelding foregår over nettet, hvor det fulde program også er tilgængeligt. Prisen for deltagelse inkl. alle dagens måltider og alle værksteder er 350 kr.

Festivalen foregår 26. oktober på Makvärket i Knabstrup, kl. 10.30-23.00, Teglværksvej 30, 4420 Regstrup.

 

Comments

comments

Kjeld Hansen, forfatter, journalist, foredragsholder, debattør, landmand

Kjeld Hansen

Debattør, foredragsholder
Forfatter, journalist
Mail til Kjeld Hansen

fra_mark_og_stald

Dettabteland_E-bog

Det tabte land
- nu som E-bog!

Danmark betaler i disse år af på en gigantisk miljøgæld, der stammer fra årene 1940 til 1970. Aldrig tidligere i Danmarkshistorien er så mange vandløb lagt i rør eller rettet ud, så mange moser tilintetgjort og så mange enge og søer udtørret og kultiveret. Alt sammen betalt af de almindelige skatteydere - som i dag må betale for genoprettelsen af skaderne.

Det tabte land er Kjeld Hansens storstilede afdækning af kampen om den danske natur og den dramatiske forarmelse af den de seneste 250 år, en periode hvor landskabet ændret sig mere end gennem de 10.000 år, der gik forud. Hvordan gik det til, hvem gjorde det, hvad drev dem, hvor kom pengene fra - og kunne det overhovedet betale sig?

Det tabte land gennemgår kritisk denne store historie på baggrund af Kjeld Hansens omfattende research gennem flere år. Den ser ikke bare på hovedaktørerne - staten, Hedeselskabet og Danmarks Naturfrednings-forening - men også på de mange andre deltagere i spillet: brutale liberalister, naive naturelskere, nazister, lykkeriddere og alvorsfulde nyttemænd.

Det tabte land udkom på Gads Forlag i 2008, og trods et 2. oplag har bogen været udsolgt i mere end et år. Nu kan den imidlertid købes som E-bog.