Første antibiotika-fri laks er på vej til forbrugerne

NorskLaks_edit

Knap 60 kr. per halvkilo sælger Costco de medicinfrie laks for.

Den amerikanske varehuskæde Costco har påbegyndt et testsalg af laks med mærket “opdrættet uden antibiotika”. Fra juni 2015 skal norske laksefarme levere hele 60 pct. af laksen til Costcos butikker til forbrugerpriser på 8,99 dollars (59,35 kr.) per halvkilo laks.

Det skriver undercurrentnews.com 6. maj 2015.

Den store varehuskæde har bekræftet, at man fremover vil hente helt op til 60 pct. af sine laks fra Norge i stedet for Chile, som ellers hidtil har leveret 90 pct. af koncernens laks.

Bag markedsføringen af den antibiotikafri laks ligger angiveligt bekymring for udviklingen af resistente bakterier, der kan skader forbrugerne. Talsmænd for Costco har tidligere annonceret, at man også ønsker at stoppe salg af kyllingekød og andre former for kød fra dyr, der traditionelt opdrættes med human antibiotika.

Imidlertid er de amerikanske forbrugere ved at tabe tålmodigheden med Costcos fine hensigter. En undersøgende journalist har netop afsløret, at æggene i Costco-butikker stammer fra burhøns, der holdes under helt uacceptable forhold. Det skriver Ecowatch, 26. juni 2015. Samme sted vises en video med skjulte optagelser fra Costco-leverandørerne.

Costco

Journalisten Ryan Gosling kritiserer de uhyrlige forhold for de burhøns, der leverer æggene til Costco-butikkerne.

Comments

comments

Kjeld Hansen, forfatter, journalist, foredragsholder, debattør, landmand

Kjeld Hansen

Debattør, foredragsholder
Forfatter, journalist
Mail til Kjeld Hansen

fra_mark_og_stald

Dettabteland_E-bog

Det tabte land
- nu som E-bog!

Danmark betaler i disse år af på en gigantisk miljøgæld, der stammer fra årene 1940 til 1970. Aldrig tidligere i Danmarkshistorien er så mange vandløb lagt i rør eller rettet ud, så mange moser tilintetgjort og så mange enge og søer udtørret og kultiveret. Alt sammen betalt af de almindelige skatteydere - som i dag må betale for genoprettelsen af skaderne.

Det tabte land er Kjeld Hansens storstilede afdækning af kampen om den danske natur og den dramatiske forarmelse af den de seneste 250 år, en periode hvor landskabet ændret sig mere end gennem de 10.000 år, der gik forud. Hvordan gik det til, hvem gjorde det, hvad drev dem, hvor kom pengene fra - og kunne det overhovedet betale sig?

Det tabte land gennemgår kritisk denne store historie på baggrund af Kjeld Hansens omfattende research gennem flere år. Den ser ikke bare på hovedaktørerne - staten, Hedeselskabet og Danmarks Naturfrednings-forening - men også på de mange andre deltagere i spillet: brutale liberalister, naive naturelskere, nazister, lykkeriddere og alvorsfulde nyttemænd.

Det tabte land udkom på Gads Forlag i 2008, og trods et 2. oplag har bogen været udsolgt i mere end et år. Nu kan den imidlertid købes som E-bog.