Forbrugerne skal ikke længere spises af med 2. klasses kød fra Danish Crown

“Guldrummet” er den lagerhal, hvor Danish Crown hidtil har gemt det bedste kød af vejen for almindelige forbrugere.

Danish Crown er klar med en webshop, der vil sælge det bedste okse-, kalve- og grisekød direkte til almindelige forbrugere. Navnet på webshoppen er Danish Crown Dyrbar. Webshoppen er en lillebror til Guldrummet, hvor Danish Crown i mere end 20 år har haft det bedste kød på hylderne. Hidtil har det er dog kun været ganske få og særligt udvalgte danske toprestauranter, der har kunnet købe fra Guldrummet.

Det fremgår af en pressemeddelelse den 29. august 2019.

CEO Jais Valeur vil nu sælge kød i topkvalitet til almindelige forbrugere.

– Vi gør nogle af varerne tilgængelige for forbrugere. Jeg bliver tit spurgt, ”hvis jeres produkter er så gode, hvor kan vi så købe dem henne?” Nu er vi klar med de allerbedste produkter direkte til forbrugerne, siger Jais Valeur, Group CEO i Danish Crown. Jais Valeur indrømmer med denne udtalelse, at Danish Crown i årevis har solgt 2. klasses kød til de almindelige forbrugere.

På Dyrbar.dk kan man blandt andet finde al verdens kendte og mindre kendte udskæringer. Lige fra ”edderkoppen” af gris og krogmodnet t-bone af gris til nyretapper og krogmodnet oksehøjreb. Der sælges også brede kødfulde spareribs, hvor slagter lader et lag af fileten blive oven på benene, så marinaden ikke løber af.

Fælles for alt kødet på webshoppen er, at det er af den absolut bedste kvalitet, som er meget svær at opdrive andre steder i landet.

Svineproducent er imponeret

Alle ansatte i Danish Crown og alle landmænd, der leverer til Danish Crown, har siden starten af august i år kunne købe 1. klasses kød fra Dyrbar.dk. Den mulighed får almindelige forbrugere nu efter i årevis at være blevet spist af med kødprodukter af ringere kvalitet.

Jonas Würtz Midtgård er begejstret for de nye kvaliteter.

En af de landmænd, som har prøvet kød fra Dyrbar.dk, er Jonas Würtz Midtgård, der ejer gården Evasminde, som er en del af Go-gris I/S. Han er ifølge pressemeddelelsen glad for, at Dyrbar.dk nu er åbnet, så der bliver mulighed for, at alle forbrugere kan købe det bedste kød.

– Jeg tænker bare ”endelig”. Som svineproducent har jeg haft mange venner og bekendte, som har spurgt, hvor man køber noget af det rigtig gode svinekød. Jeg har bare ikke haft noget sted at sende dem hen, fordi det har ikke været tilgængeligt. Så Dyrbar.dk er virkelig kærkommen, fordi vi laver noget rigtig lækkert kød, siger Jonas Würtz Midtgård ifølge pressemeddelelsen.

Svineproducenten og hans familie har indtil videre blandt andet smagt tournedos fra tungsvin og de brede spareribs med ekstra kød.

– Vi var meget begejstrede. Det er jo en helt anden måde at få svin på. Man kan jo f.eks. slet ikke købe de brede spareribs med filetkød oven på i supermarkederne, og kvaliteten er virkelig lækker, siger Jonas Würtz Midtgård.

Danish Crown har ingen erfaringer med at sælge 1. klasses kødprodukter direkte til forbrugerne og derfor er der heller ikke en klar målsætning for omsætningen på årsbasis, ifølge pressemeddelelsen.

De danske svins liv vil ikke blive ændret som følge af det nye salgskoncept. 1. klasses kød og dyrevelfærd er to adskilte begreber i svineindustrien.

Comments

comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kjeld Hansen, forfatter, journalist, foredragsholder, debattør, landmand

Kjeld Hansen

Debattør, foredragsholder
Forfatter, journalist
Mail til Kjeld Hansen

fra_mark_og_stald

Dettabteland_E-bog

Det tabte land
- nu som E-bog!

Danmark betaler i disse år af på en gigantisk miljøgæld, der stammer fra årene 1940 til 1970. Aldrig tidligere i Danmarkshistorien er så mange vandløb lagt i rør eller rettet ud, så mange moser tilintetgjort og så mange enge og søer udtørret og kultiveret. Alt sammen betalt af de almindelige skatteydere - som i dag må betale for genoprettelsen af skaderne.

Det tabte land er Kjeld Hansens storstilede afdækning af kampen om den danske natur og den dramatiske forarmelse af den de seneste 250 år, en periode hvor landskabet ændret sig mere end gennem de 10.000 år, der gik forud. Hvordan gik det til, hvem gjorde det, hvad drev dem, hvor kom pengene fra - og kunne det overhovedet betale sig?

Det tabte land gennemgår kritisk denne store historie på baggrund af Kjeld Hansens omfattende research gennem flere år. Den ser ikke bare på hovedaktørerne - staten, Hedeselskabet og Danmarks Naturfrednings-forening - men også på de mange andre deltagere i spillet: brutale liberalister, naive naturelskere, nazister, lykkeriddere og alvorsfulde nyttemænd.

Det tabte land udkom på Gads Forlag i 2008, og trods et 2. oplag har bogen været udsolgt i mere end et år. Nu kan den imidlertid købes som E-bog.