1_FreiburgFahnenbergSituationen-2407s
Den nye fødevareminister er varm tilhænger af den giftfrie, økologiske produktionsform, som også ofte foretrækkes af de mindre, frie bønder.

Mens Landbrug & Fødevarers formand Martin Merrild og flere landboforeningsformænd har tordnet mod udnævnelsen af Dan Jørgensen til fødevareminister, så jubler man hos Frie Bønder – Levende Land. Det fremgår af en pressemeddelelse 13. december fra foreningen.

“Vi får nu en fødevareminister, der tør sætte økologi og dyrevelfærd på dagsorden og som gerne vil det mindre og det økologiske landbrug”, siger foreningens formand Hans Jørgen Nygaard, der byder den nye fødevareminister velkommen.

Den nye minister er en mand ved sine meningers mod, og han har leveret en fremragende indsats som EU-parlamentariker. Bl.a. har Dan Jørgensen kæmpet for max. 8 timers transporttid af husdyr i hele EU. Det var lige ved at lykkes, indtil han blev forrådt af EU’s forbrugerkommissær, Tonio Borg, fra Malta, der pludselig skiftede mening, og flertallet derved smuldrede.

Hans Jørgen Nygaard undrer sig over de kraftige angreb fra dele af landbruget mod Dan Jørgensen, allerede inden han officielt havde overtaget Fødevareministeriet.

“De burde skamme sig, og lige lade ministeren tiltræde posten først, inden de kommenterer på hans politik”, siger formanden, der dog godt kan forstå, at nogle af de store landmænd føler sig presset, og hellere ville beholde Karen Hækkerup, som under et besætningsbesøg blåstemplede burægproduktionen.

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Comments are closed.