Frie Bønder: Vi kan ikke få armene ned

1_FreiburgFahnenbergSituationen-2407s

Den nye fødevareminister er varm tilhænger af den giftfrie, økologiske produktionsform, som også ofte foretrækkes af de mindre, frie bønder.

Mens Landbrug & Fødevarers formand Martin Merrild og flere landboforeningsformænd har tordnet mod udnævnelsen af Dan Jørgensen til fødevareminister, så jubler man hos Frie Bønder – Levende Land. Det fremgår af en pressemeddelelse 13. december fra foreningen.

“Vi får nu en fødevareminister, der tør sætte økologi og dyrevelfærd på dagsorden og som gerne vil det mindre og det økologiske landbrug”, siger foreningens formand Hans Jørgen Nygaard, der byder den nye fødevareminister velkommen.

Den nye minister er en mand ved sine meningers mod, og han har leveret en fremragende indsats som EU-parlamentariker. Bl.a. har Dan Jørgensen kæmpet for max. 8 timers transporttid af husdyr i hele EU. Det var lige ved at lykkes, indtil han blev forrådt af EU’s forbrugerkommissær, Tonio Borg, fra Malta, der pludselig skiftede mening, og flertallet derved smuldrede.

Hans Jørgen Nygaard undrer sig over de kraftige angreb fra dele af landbruget mod Dan Jørgensen, allerede inden han officielt havde overtaget Fødevareministeriet.

“De burde skamme sig, og lige lade ministeren tiltræde posten først, inden de kommenterer på hans politik”, siger formanden, der dog godt kan forstå, at nogle af de store landmænd føler sig presset, og hellere ville beholde Karen Hækkerup, som under et besætningsbesøg blåstemplede burægproduktionen.

Comments

comments

Kjeld Hansen, forfatter, journalist, foredragsholder, debattør, landmand

Kjeld Hansen

Debattør, foredragsholder
Forfatter, journalist
Mail til Kjeld Hansen

fra_mark_og_stald

Dettabteland_E-bog

Det tabte land
- nu som E-bog!

Danmark betaler i disse år af på en gigantisk miljøgæld, der stammer fra årene 1940 til 1970. Aldrig tidligere i Danmarkshistorien er så mange vandløb lagt i rør eller rettet ud, så mange moser tilintetgjort og så mange enge og søer udtørret og kultiveret. Alt sammen betalt af de almindelige skatteydere - som i dag må betale for genoprettelsen af skaderne.

Det tabte land er Kjeld Hansens storstilede afdækning af kampen om den danske natur og den dramatiske forarmelse af den de seneste 250 år, en periode hvor landskabet ændret sig mere end gennem de 10.000 år, der gik forud. Hvordan gik det til, hvem gjorde det, hvad drev dem, hvor kom pengene fra - og kunne det overhovedet betale sig?

Det tabte land gennemgår kritisk denne store historie på baggrund af Kjeld Hansens omfattende research gennem flere år. Den ser ikke bare på hovedaktørerne - staten, Hedeselskabet og Danmarks Naturfrednings-forening - men også på de mange andre deltagere i spillet: brutale liberalister, naive naturelskere, nazister, lykkeriddere og alvorsfulde nyttemænd.

Det tabte land udkom på Gads Forlag i 2008, og trods et 2. oplag har bogen været udsolgt i mere end et år. Nu kan den imidlertid købes som E-bog.