Udviklingsfonden Tearfund har offentliggjort en rapport i samarbejde med International Institute for Bæredygtig Udvikling og Overseas Development Institute forud for G7 topmødet, der er planlagt til at finde sted i Storbritannien. Rapporten påviser, at G7-landene bruger milliarder af dollars mere på fossile brændstoffer end på grøn energi

Det skriver Niall McCarthy, den 3. juni 2021, for statista.com.

Mellem januar 2020 og marts 2021 pumpede Canada, Frankrig, Tyskland, Italien, Japan, USA og Storbritannien 189 milliarder dollars ind i kul, olie og gasenergi, mens kun 147 milliarder dollars blev brugt på ren energi. Transportsektoren modtog størstedelen af ​​finansieringen primært på grund af godkendelsen af ​​store redningsplaner til bil- og luftfartssektoren i de tidlige faser af pandemien. Rapportens forfattere hævder, at disse redningspakker blev forsynet med meget få incitamenter “til at blive grønne”, og at de vil opretholde stærkt forurenende industrier i en uoverskuelig fremtid.

Blot 17 procent af forpligtelserne over for fossile brændstofintensive sektorer havde grønne strenge, og 83 procent omfattede ikke nogen klimamål eller krav til forureningsreduktion. Rapporten beskriver, at pandemien er en tabt mulighed for G7-landene til at støtte en overgang til renere energi, og at finansiering baseret på grønne forhold burde være den minimale tilgang, men at kun en ud af hver 10 dollars, der er investeret for at imødegå pandemien, har fremmet de rene energiforanstaltninger.

Sammen med direkte finansiering af beskidte former for energi aflyste nogle regeringer de regler, der påvirker den fossile brændstofindustri. Denne hjælp spænder fra indførelsen af ​​skattefritagelser for fossile brændstoffer til suspension af sanktioner mod virksomheder, der overtræder miljøreglerne.

Bannerfoto: Marc Olivier Jodoin/Unsplash

Skriv en kommentar