Selvkørende sprøjtemaskine til en million eller to. Foto: Wikipedia

I år giver Landbrug & Fødevarer københavnerne og danskerne mulighed for at komme helt tæt på deres skattekroner, når kæmpemæssige landbrugsmaskiner ruller ind på Plænen i Tivoli lørdag den 29. august.

Landbruget indtager plænen i Tivoli og byder velkommen til en moderne høstfest, der dog kun indeholder traktorer og selvkørende maskiner. Danske landmænd modtager over 7 mia. kroner årligt i direkte EU-støtte, men betalt af de danske skatteydere. Det er denne overdådige gavepakke, der sikrer danske agroproducenter en tilværelse på første klasse, hvor man er i stand til at indkøbe de største og dyreste landbrugsmaskiner i hele EU.

Direktør Anne Arhnung, L&F

”Coronakrisen har gjort det svært at invitere danskerne ud på de mange gårde, men nu bringer vi landbruget ind i byen. Det bliver en moderne høstfest, som jeg håber, publikum tager godt imod”, skriver Anne Arhnung, adm.direktør i Landbrug & Fødevarer i en pressemeddelelse.

For Tivoli er der ikke tale om en høstfest, men blot et blandt rigtig mange indslag i den månedlange Tivoli Mad & Vin Festival. Den løber helt frem til 20. august, hvor Landbrug & Fødevarer kun er med som en event i den første weekend og udelukkende med maskiner. Ellers danner Tivoli rammerne for Tivoli Mad & Vin Festival, hvor man kan opleve nogle af de dygtigste mad-og vinpersonligheder i og uden for Tivoli. Programmet byder blandt andet på svensk krebsegilde på Plænen, kåring af Danmarks bedste sommelier, landbrugsdag og dessertmiddag med dessertkokken fra den dobbeltvindende Michelin restaurant, Alchemist. Man kan også deltage i inspirerende foredrag og spændende workshops, men med Tivoli som arrangør.

Her er en af de kæmpestore maskiner, der dominerer i dansk landbrug, men gyllesprederen kommer næppe med ind på plænen i Tivoli. Foto: Finn Birkholm-Clausen

Tivoli beskriver selv landbrugets beskedne deltagelse som en ”event” med disse ord:

”Elsker du traktorer og er du fascineret af landbrugets maskinpark?

Så kom og se de store landbrugsmaskiner, landmændene bruger i dag.

Der er traktorer i flere størrelser, blandt andet en stor, højteknologisk traktor, og til sammenligning en gammel og mindre traktor.

Du kan få lov at se hvordan traktorens GPS styring fungerer, teste en minilæssers finmotorik med et joystick eller høre om hestekræfter og satellitstyret gødskning.

Og så er der selvfølgelig mulighed for at sparke rigtig store dæk!”

Festivalen åbner officielt med snoreklip foran udstillingen af landbrugsmaskiner klokken 12, lørdag den 29. august. Eventet er blot en del af Tivoli Mad & Vin Festival, som kan opleves i perioden 29. august – 20. september 2020.

Læs mere om Tivoli Mad & Vin Festival her

Tivoli-festivalen handler ikke om dansk landbrug, men om kvalitetsfødevarer. Det fremgår klart af det 3 uger lange program.

Skriv en kommentar