Demo for at kræve politisk handling mod klimakrisen er den første på verdensplan siden starten på pandemien

Hundredtusinder af mennesker i 99 lande har deltaget i en koordineret global klimastrejke, der kræver hasteforanstaltninger for at tackle den økologiske krise. Det skrev The Guardian den 24. september 2021,

Strejken fredag 24/9 var den første verdensomspændende klimaindsats siden corona-pandemien ramte verdenssamfundet, og den fandt sted få uger før Cop26 -klimatopmødet i Glasgow, Storbritannien.

I Tyskland, to dage før landets folketingsvalg, fortalte Greta Thunberg til en skare på mere end 100.000 mennesker, at “intet politisk parti” gør nok. Den svenske aktivist, hvis solostrejke i 2018 inspirerede den globale bevægelse Fridays for Future, fortalte jublende tilhængere, at de har brug for at fortsætte presset på Tysklands politiske ledere sidste valgdag.

”Ja, vi skal stemme, du skal stemme, men husk, at det ikke er nok kun at stemme. Vi skal blive ved med at gå på gaden”, sagde Thunberg.

Arrangørerne af den globale begivenhed sagde, at der var protester i mere end 1800 byer rundt om i verden med store begivenheder i Europa, Afrika og Nord- og Sydamerika. (forts.)

Læs hele artiklen i The Guardian

One Comment

  1. Ja, sørgeligt nok – er det unge, som tager det mest seriøst. Flere af os “ældre” forsøger dog også efter bedste evne. :-)

Skriv en kommentar