Sådan fordeler de 11 mio. jobs i VE-sektoren sig. Man leder forgæves efter Danmark.

Det internationale agentur for vedvarende energi rapporterede for nylig, at 11 millioner mennesker er beskæftiget med vedvarende energi i hele verden i 2018, en stigning fra 10,3 millioner et år tidligere.

Det skriver Niall McCarthy, statista.com, den 24. juli 2019.

Selv om industrien udvikler et stadigt mere forskelligartet geografisk fodaftryk, er hovedparten af beskæftigelsen koncentreret i blot en håndfuld lande. Kina er den klare jobleder inden for vedvarende energi, og Riget i Midten havde 4,1 millioner arbejdspladser i sin sektor sidste år, hvilket var 39 procent af den globale samlede beskæftigelse. Trods dette imponerende tal, faldt den samlede beskæftigelse i VE faktisk i forhold til 2017 på grund af færre subsidier og lavere hjemmemarkedssalg.

Vedvarende Energi har en stor fremtid for sig ikke mindst i Kinas hovedstad. Fra YouTube.

Brasilien kommer ind som en beskeden nummer to på listen over lande med de største VE-arbejdsstyrker. Landet er den største biobrændstof-arbejdsgiver på planeten med omkring 1,1 millioner mennesker ansat i sin vedvarende energisektor sidste år. Brasilien har 832.000 personer beskæftiget med biobrændstoffer og i betragtning af, hvordan landet øger sine vind- og solaktiviteter, forventet den samlede VE-beskæftigelse at fortsætte med at stige.

På trods af præsident Trumps kulindustri-venlige politik voksede beskæftigelsen i den amerikanske sektor for vedvarende energi fra 786.000 i 2017 til 855.000 i 2018. Det var på trods af, at jobs i solsektoren faldt for andet år i træk på grund af usikkerhed om præsidentens tarifpolitik og ændringer i delstaternes niveau for støtte i Californien og Massachusetts.

På tredjepladsen har Indien inkasseret dramatiske gevinster. Landet havde 432.000 VE-job i 2017, mens antallet var vokset til 719.000 i 2018.

Rapporten fortæller også, at omkring 3,5 af de 11 millioner VE-jobs findes i virksomheder, der beskæftiger sig med omdannelse af solenergi til elektricitet.

Da analysen første gang blev gennemført i 2013, var antallet af beskæftigede i VE-sektoren 5,7 millioner ansatte, et antal der er vokset til i alt ca. 11 millioner medarbejdere i 2018. Omkring 1,2 millioner mennesker i EU arbejder i VE-sektoren, hvor produktionen af biomasse og vindenergi lige så stærk.

Sådan fordeler de 11 millioner jobs sig på forskellige former for VE.
Visited 11 times, 1 visit(s) today

Skriv en kommentar