“Nej til havbrug” er en sammenslutning af foreninger og enkeltpersoner, der alle er imod etableringen af forurenende åbne havbrug i danske farvande. Som ikke ønsker norske tilstande i Danmark.

Vi har modtaget dette indlæg 26. september 2018 fra Knud Iversen:

I disse dage kan man i dagspressen læse hvad havbrugene i de indre danske farvande har tjent i år.

I alt er det vel omkring 100 millioner der er kommet i kassen. Det er mange penge, og når man så ved at havbrugene INTET betaler til rensning af havvandet, så melde spørgsmålet sig : Hvor meget sviner de egentlig?

Knud Iversen.

Det er der meget fine målinger der beskriver.

Ifølge Dansk Akvakultur opdrættes der i de nuværende dansk havbrug 14.000 ton burlaks. Der fodres med 14.000 ton foder og fiskenes ekskrementer udgør ca. 18 %. Det vil sige at VORES havvand forurenes i sommerhalvåret med 2.520 ton ekskrementer. Det er 2.520.000 kg.

Omregnet til hundelorte af gennemsnitsstørrelse bliver det til over 10 millioner hundelorte i VORES badevand i sommerhalvåret.

Regeringen arbejder på, med støtte fra Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti, at give tilladelse til at forøge produktionen med 16.000 ton.

Så vil produktionen i alt blive på 30.000 ton og forureningen vil svare til at svine havet til med 21 millioner hundelorte i badesæsonen

Politikkerne ved, at havbrugene forurener med medicin, tungmetaller, svampemidler kvælstof og fosfor, men at fiskene også skider i vandet ser ud til at være en overraskelse.

Områderne, hvor de kommende havbrug kan placeres, er udpeget og er på kortet indrammet med rødt.

At 5000 borgere, flere kommuner, turistforeninger, forskere og erhvervslivet på Djursland har protesteret, det er IKKE trængt ind gennem Christiansborgs tykke mure.

Jeg har forsøgt, at får fat i et kort der beskriver hvordan havbrugenes forurening med havstrømmene føres rundt langs vore kyster, men det er indtil nu ikke lykkedes. Det kunne ellers være spændende at se, hvor mange BLÅ flag der skal sænkes, når hundelortene invaderer de kendte badestrande.

Hjemmesiden “Stop Havbrugssvineriet” har mange spændende oplysninger, bl.a. andet denne om indholdet af giftstoffer i forskellige fødevarer i Norge. Vi importerer jo mange ton burlaks om ugen.

billedet Danske butikker bugner af norske burlaks på tilbud. – Men, man skal tænke sig om, inden man sætter tænderne i laksekødet. Laksen indeholder nemlig miljøgifte, der stammer fra laksens foder. – Så giftig er laksen, at både norske læger og professorer nu råber vagt i gevær og advarer gravide, børn og unge mod at spise laks. De giftige laks, kan nemlig give hjerneskader og sættes i forbindelse med autisme, ADHD, nedsat IQ og nedsat immunforsvar. Hjemmesiden Red Vildlaksen fortæller mere.

Hvornår HANDLER Fødevareministeren?

Comments are closed.