I juli offentliggjorde Ember en europæisk halvårsopdatering, der viste, at produktionen af vedvarende energi oversteg den fossilt baserede produktion for første gang. Vind og sol alene satte en rekord på 21% af Europas samlede elproduktion og nåede endnu højere gennemslag i Danmark (64%), Irland (49%) og Tyskland (42%).

Den uafhængige klimatanketank Ember har offentliggjort en ny rapport, der viser, at vind- og solenergi tegnede sig for 10 procent af den globale elproduktion i de første seks måneder af 2020. Dette tal repræsenterer et imponerende spring i forhold til situationen for fem år siden, da den tegnede sig for kun fem procent.

Det skriver Niall McCarthy, 13. august 2020, for statista.com.

Tyskland ligger langt over det globale gennemsnit for vind og sol, idet man genererer imponerende 42 procent af sin elektricitet fra vedvarende kilder fra januar til juni i år. Storbritannien har også taget skridt i de senere år, og tallet er vokset til 33 procent. Verdens stærkeste økonomier har dog stadig et stykke vej at gå, så længe vind og solproduktion kun producerer 12 procent af den amerikanske elektricitet sammen med 10 procent i Kina, Indien og Japan.

Skriv en kommentar