Havbrug i Kattegat.

Vi har klippet følgende fra Kaninen Katrine fra Endelave på facebook:

MF Trine Torp, SF

“Modstanden mod de industrielle, storforurenende havbrug med kunstige opdrætsfisk breder sig. Nu er der indkaldt til borgermøde i Kulturhavn Gilleleje, hvor SF’s miljøordfører Trine Torp sammen med en stribe andre vil argumentere for, hvorfor en håndfuld havbrugsejere ikke skal have lov til omdanne Kattegat og især kysterne ud for Djursland og Nordsjælland til en stor opdrætszone for opfedning af rognproducerende regnbueørreder.

Blandt deltagerne er den anerkendte forsker i marin biologi, professor Stiig Markager fra Aarhus Universitet samt havbiolog Henning Mørk Jørgensen fra Danmarks Naturfredningsforening og miljøkonsulent Lars Brinch Thygesen fra Danmarks Sportsfiskerforbund.

Kutteren Anton sejler i protesttog mod de planlagte havbrug.

Med i panelet er også Nina Bjarup Vetter fra Miljøgruppen BLAK på Djursland og Erik Bjørn Olsen fra Levende Hav, der i øjeblikket med kutteren Anton sejler Danmark rundt for at protesterer mod havbrug.”

Borgermødet i Gilleleje finder sted torsdag d. 28. juni fra kl. 17 i kuiturhuset på Peter Fjelstrups Vej 12 i Gilleleje. Mød op og bliv klogere.

Visited 2 times, 1 visit(s) today

Comments are closed.