MargreteAukenCaneteJean-Claude Juncker præsenterede i dag sit hold af nye europæiske kommissærer, og danske Margrete Auken, medlem af Europa-Parlamentet for SF, er rystet over udsigten til at den nuværende konservative spanske landbrugsminister Miguel Arias Canete får ansvaret for at lede EU’s klima- og energipolitik.

”Jean-Claude Juncker er startet med at begå en brøler af dimensioner. Vi står over for at skulle vedtage en global klimaaftale i Paris til næste år, men manden der nu skal forhandle på vegne af hele EU, har både rødder og fingre i olieindustrien. Det er dybt pinligt,” siger Margrete Auken i en pressemeddelelse fra SF.

Miguel Arias Canete var landbrugs- og fiskeriminister i 2002, da Spanien blev ramt af sin værste oliekatastrofe med olietankeren Prestiges forlis vest for den spanske kyst. Her gjorde han dog alt for at bagatellisere omfanget af skaderne. EU har brug for en klimakommissær der tør se problemerne i øjnene og tage affære.

”Klima- og energipolitikken er helt central for at trække os ud af krisen og udvikle EU gennem en grøn omstilling af økonomien. Med Canete ved roret vil vi med stor sandsynlighed se en afvikling af et bare nogenlunde rettidigt klimahensyn. Jeg vil gøre alt hvad jeg kan for at vi i parlamentet sender ham retur til Spanien og får en brugbar kommissær på denne vigtige post,” siger Margrete Auken.

Comments are closed.